Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 6-05-2003 Mediaberichten dinsdag 6 mei (10.30 uur)

Diefstal auto bij woninginbraak

VENRAY In de nacht van zaterdag op zondag is er bij een inbraak in een woning aan de Brennerlaan de auto van de 55-jarige bewoner gestolen. Inbrekers kwamen het huis binnen door een raam open te breken. Binnen werden wat kleine spullen en wat geld gestolen. Samen met de autosleutels van de bijna nieuwe Mercedes Benz.

Gewonden bij aanrijding

HELDEN Bij een aanrijding tussen twee personenautos hebben twee mensen maandagmiddag nekletsel opgelopen. Op de kruising van de Molenstraat en de Zandberg verleende een automobilist uit Sevenum (leeftijd niet bekend) geen voorrang aan een 55-jarige man uit Schiedam. Diens 45-jarige vrouw moest door de brandweer uit het wrak van de auto worden gehaald. Zij zijn samen naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zo zwaar beschadigd dat de politie de kentekenbewijzen heeft ingenomen.

Mishandeling vuilnisman

VENLO Een 18-jarige vuilnisophaler uit heeft aangifte gedaan van mishandeling door een 32-jarige man uit Venlo. Het slachtoffer was maandagmiddag bezig vuilnis op te halen in de Fons Bergerstraat. De vuilnisophalers mogen geen vuilniszakken meer meenemen. In de Fons Bergerstraat werd de man aangesproken door een bewoner, de later aangehouden verdachte, die zei dat hij de vuilniszakken wél mee moest nemen. Dat weigerde de ophaler. Hierop liep de man naar de bestuurder van de vrachtwagen en begon met hem een gesprek. Ook die man zei dat de zakken niet mee werden genomen. Waarop de man terug liep naar de vuilnisophaler en hem volgens het slachtoffer links en rechts tegen zijn gezicht sloeg. Daar deed de ophaler aangifte van. Waarop de politie de verdachte heeft aangehouden en verhoord. Hij verklaarde dat hij de zakken in overleg met de gemeente wél mocht aanbieden, omdat de gemeente hem abusievelijk een kleine afvalcontainer heeft verstrekt. Ook zou hij de man niet hebben geslagen. Hij is na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

Gestolen auto in kanaal

LEVEROY In het kanaal Wessem-Nederweert zag een schipper maandagmiddag een auto onder water. De gewaarschuwde politie en brandweer zagen dat er in de auto geen mensen meer zaten. Na op het droge te zijn getakeld bleek de auto op 21 februari 2003 in Weert gestolen te zijn.

Tweede aanrijding wordt fataal

VENLO Bij de eerste aanrijding zag een 35-jarige man uit Kerken (D) nog kans door te rijden. Bij de tweede knalde hij tegen drie bomen en een verkeersbord. En kon de auto echt niet meer verder. Maandagavond reed de man op de kruising van de Hakkestraat en de Nijmeegseweg een verkeersbord uit de grond en reed daarbij door. Een getuige vond de kentekenplaat van de auto en bracht die naar de politie. Enkele minuten later reed de man op de Schandeloseweg tegen de bomen aan. Waarschijnlijk doordat hij veel te hard door een bocht reed. De politie heeft hem gearresteerd en zijn rijbewijs ingevorderd. Nadat er proces-verbaal was opgemaakt, is de man weer in vrijheid gesteld.

Man gewond na val van podium

ROERMOND Een man uit Neerbeek (leeftijd niet bekend) is in de nacht van maandag op dinsdag van 4 meter hoogte op de grond gevallen. Hij is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De man was tegen twee uur bezig met het afbreken van een podium op de Markt. Waarschijnlijk is hij uitgegleden op de door de regen gladde aluminium buizen en daardoor gevallen. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Sigarettendiefstal

HAELEN Bij een tankstation aan de Burgemeester Aquariusstraat zijn in de nacht van maandag op dinsdag een onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Omstreeks kwart over drie werd de voordeur opengebroken en binnen de sigarettenkast. Wat daar allemaal uit gestolen is, kan pas na inventarisatie gezegd worden.