Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 6-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Verschuivingen bij Politie Flevoland.
FLEVOLAND Binnen het Flevolandse politiekorps worden in november enkele hoofdinspecteurs op tijdelijke basis verschoven. Drie hoofdinspecteurs, die nu chefs van een basiseenheid zijn, gaan aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn een zware tweejarige studie volgen. Hun functie wordt voor de duur van die studie waargenomen door andere korpsleden.

De chef basiseenheid Dronten (Leo Douven) wordt tijdelijk opgevolgd door zijn huidige operationeel koördinator Hans van der Linde. John Ebbink, nu chef basiseenheid Noordoostpolder/Urk, wordt opgevolgd door Egbert Rinsma, die nu nog chef basiseenheid Lelystad-Oost is; en Herman Maas, chef basiseenheid Almere Buiten, wordt vervangen door André Wielandt, nu chef van het Bureau Ontwikkeling Kwaliteit en Implementatie. De door het vertrek van Egbert Rinsma in Lelystad openvallende plek wordt overgenomen door Petra Musch, de huidige chef basiseenheid Zeewolde. Voor de twee nu openvallende plekken, namelijk chef basiseenheid Zeewolde en operationeel koördinator Dronten, wordt een interne benoemingsprocedure opgestart.

Alle benoemingen zijn van tijdelijke aard. De drie hoofdinspecteurs, die nu aan de studie gaan beginnen, zullen tijdens hun studie in het korps verschillende projecten opstarten of begeleiden. Na hun studie keren zij weer terug in hun oude functie.

Bevrijdingsfestival Almere rustig verlopen
ALMERE Het bevrijdingsfestival in Almere is, afgezien van een paar kleine incidenten, zeer rustig verlopen. De politie is hier zeer tevreden over, zeker gezien het grote aantal bezoekers. Bevrijdingsdag behoort een feest te zijn en dat is het ook geworden.

Aanhouding voor straatroof
ALMERE De politie hield maandagnacht een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het Deventerpad aan op verdenking van een straatroof op de Spoordreef eerder die nacht. Een 39-jarige man uit Almere gaf aan op de Spoordreef beroofd te zijn van zijn geld (onbekend geldbedrag). Op basis van het opgegeven signalement hielden agenten de 23-jarige aan. Deze is voor nader verhoor ingesloten. Drugs die bij de verdachte aangetroffen zijn, zijn in beslag genomen.

Aanhouding voor vervalsing
ALMERE Een 18-jarige man uit Almere is maandagmiddag ter ontnuchtering ingesloten. De politie kreeg een melding dat de man zonder geldig vervoersbewijs reed en dat deze bij het station Almere Buiten was. Ter plaatse was de man onwel geworden. Ambulancepersoneel controleerde de man. Deze had vermoedelijk alcohol gedronken en is ter ontnuchtering op het politiebureau ingesloten. Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt voor vervalsing van een vervoersbewijs.

Aanhoudingen voor diefstal vlag
ALMERE Dankzij een oplettende getuige hield de politie maandagmiddag twee minderjarige jongens uit Almere op het Stationsplein aan voor het stelen van een vlag. Volgens de getuige hadden de twee een vlag bij een winkel van de mast gehaald. De politie hield ze in de buurt van de winkel aan. Beiden bekenden tegenover de politie. Na verhoor zijn ze heengezonden. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Aanhouding winkeldief
EMMELOORD Een medewerker van een winkel op de Wittesteijn vatte maandagmiddag een winkeldief in de kraag. De gewaarschuwde politie ging ter plaatse en nam de verdachte over. Volgens de verklaring had deze dvds gestolen. De politie vermoedt dat de 25-jarige inwoner van Steenwijk meer op zijn kerfstok heeft en heeft deze daarom in verzekering gesteld.

Autodief krijgt dagvaarding
LELYSTAD De verdachte die maandagochtend aangehouden is voor diefstal van een bestelauto, is met een dagvaarding heengezonden. Ook kreeg hij een boete voor het rijden zonder rijbewijs. Zie verder het bericht van 5 mei op deze site.

Aanrijdingen
ALMERE Op de Polderdreef vond maandagmiddag een frontale botsing plaats tussen de auto van een 54-jarige vrouw uit Almere en de auto van een 36-jarige man uit Almere. De vrouw is met onbekend letsel naar het Flevoziekenhuis gebracht. De man reed vanaf de Polderdreef uit de richting Buitenring en wilde de Torontoweg op. De vrouw reed op de Polderdreef uit de richting van de Buitenhoudsedreef en ging ook de Torontoweg op. De twee autos kwamen met elkaar in botsing.

BANT Een 45-jarige automobilist uit Oldemarkt en een andere automobilist zijn met nekklachten naar respectievelijk het ziekenhuis in Heerenveen en het ziekenhuis in Emmeloord gebracht. Beiden waren maandagmiddag betrokken bij een aanrijding op de Oosterringweg. Een automobilist die op het Friesepad reed en de Oosterringweg inwilde, verleende vermoedelijk geen voorrang aan de 45-jarige automobilist die op de ringweg reed vanaf Luttelgeest. Door de botsing kwam de 45-jarige met zijn auto in de berm en sloeg over de kop. De gegevens van de andere automobilist zijn bij het schrijven van dit bericht niet bekend.