Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Oproep getuigen aanrijding

AMERONGEN De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een 12-jarige jongen uit Leersum op een fiets en een onbekend gebleven automobiliste. De aanrijding vond plaats op woensdag 16 april omstreeks 07.45 uur op de kruising Koningin Wilhelminaweg/Koenestraat. Door de aanrijding kwam de jongen ten val en liep licht letsel op en schade aan zijn fiets. De automobiliste reed tijdens de aanrijding in een rode auto en had blond halflang haar.

De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de politie in Amerongen via tel. 0900-8844.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Op maandag 5 mei hebben politiemensen in een onopvallende politiewagen verkeerstoezicht gehouden.

Daarbij werden acht automobilisten bekeurd omdat zij niet handenvrij telefoneerden. Eén automobilist kreeg een bekeuring omdat de verlichting van zijn aanhangwagen niet in orde was en twee automobilisten kregen een bekeuring omdat de APK van hun auto was verlopen.

Bestuurder bestelbus lichtgewond

VEENENDAAL Op maandag 5 mei raakte een bestuurder van een bestelbus lichtgewond bij een aanrijding.

Rond 15.20 uur reed een 54-jarige automobilist uit Kockengen over de Bobinestraat, komende uit zuidelijke richting. Op de kruising met de Electronenstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende bestelbus bestuurd door een 38-jarige man uit Ederveen. Een aanrijding was het gevolg.

Daar de Edervener over pijn in zijn nek klaagde, werd de komst van een ambulance verzocht. Hij werd ter plaatse door het personeel van de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Voetballen

ELST Op maandag 5 mei sneuvelden twee ruiten bij een voetbalpartijtje.

In de middag ontdekte een leerkracht van een school aan de Beatrixstraat dat twee ruiten kapot waren, vermoedelijk door voetballende jeugd. Middels onderzoek lukte het politiemensen achter de namen van de jongeren te komen die bij de school hadden gevoetbald. Allen kwam op verzoek van de politiemensen naar de woning van één van de betrokken jongens.

De zeven jongens, in de leeftijd van 16 tot 17 jaar en allen afkomstig uit Elst, gaven toe op het schoolterrein te hebben gevoetbald en dat daarbij per ongeluk twee ramen waren gesneuveld. Het zevental is naar de leerkracht gegaan en zij hebben hun excuses aangeboden. Door de school zal contact worden opgenomen met de ouders om de schade af te handelen.