Gemeente Leiden

Persbericht

Lemstra presenteert eerste Burgerjaarverslag

Publicatiedatum: 1 mei 2003

Op dinsdag 6 mei 2003 om 9.00 uur presenteert waarnemend burgemeester prof. dr. W. Lemstra het eerste burgerjaarverslag van de gemeente Leiden. Na een korte inleiding reikt hij het Burgerjaarverslag uit aan drie betrokken inwoners van de stad, te weten dhr G. Gussenhoven, dhr J. Riethoven en dhr J. Laman.

De Burgemeester is vanaf dit jaar, volgens de Gemeentewet, verplicht jaarlijks een Burgerjaarverslag uit te brengen. Hij moet hierin rapporteren over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de kwaliteit van procedures op het vlak van burgerparticipatie. In eerste instantie is het Burgerjaarverslag geschreven om verantwoording af te leggen aan de gemeenteraad.

De tekst is echter zo geredigeerd dat het ook voor een breed publiek goed leesbaar is. Naast de wettelijk verplichte onderwerpen zijn nog wat andere voor burgers interessante onderwerpen opgenomen. Er is bijvoorbeeld aandacht voor de afhandeling van klachten en bezwaarschriften, voor veiligheid en voor een aantal onderwerpen met een feestelijk tintje.

Belangstellenden kunnen het Burgerjaarverslag vanaf 7 mei gratis afhalen bij de balie van het stadhuis en het Stadsbouwhuis.