Gemeente Amsterdam

Meeste begraafplaatsen en burgerlijke stand Amsterdam open 6 mei 2003 - Remco Asselbergs

In diverse media hebben vandaag berichten gestaan waarin wordt gesuggereerd dat er deze week geen begrafenissen en crematies in Amsterdam kunnen plaatsvinden omdat de burgerlijke stand en de begraafplaatsen zouden zijn gesloten. Deze suggesties zijn niet juist.

De meeste stadsdelen, waaronder stadsdeel Amsterdam-Centrum, hebben vandaag 2 mei hun burgerlijke stand geopend en ook het Register Amsterdam was geopend, zodat uitvaartondernemingen hun overlijdensaangifte konden doen of een uitstelvergunning konden aanvragen. De kosten voor een dergelijke uitstelvergunning bedragen overigens geen EUR43,-, maar circa de helft.
Voorafgaand aan de feestdagen is er overleg geweest met een aantal uitvaartondernemingen om vast te stellen of de voorgenomen beperkte opening kon volstaan. Dat bleek het geval. Daarnaast bestaat er een speciaal telefoonnummer dat 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is voor uitvaartondernemers, waar zij terechtkunnen om met het stadsdeel hun spoedeisende zaken af te handelen. De Nieuwe Ooster is ook zeven dagen per week bereikbaar voor het boeken van uitvaarten.

Pb-062

© Gemeente Amsterdam