AutoRai

6-5-2003

Citroën C3 Pluriel eind mei in Nederland

De unieke Citroën C3 Pluriel heeft vele gedaantes. Met gesloten kap is het een berline. Met geopend dak is sprake van een berline met panoramadak. De Citroën C3 Pluriel is bovendien inzetbaar als cabriolet, spider of als pick-up. En juist als cabriolet viel de Citroën C3 Pluriel in de prijzen als Cabriolet van het jaar. De Citroën-dealers kunnen vanaf het eind van deze maand deze veelzijdige alleskunner tonen in hun showroom.

De Citroën C3 Pluriel is door een 19-koppige internationale jury verkozen tot Cabriolet van het jaar 2003. Met zijn vele verschijningsvormen biedt deze auto alledaags gebruiksgemak. De C3 Pluriel is een cabriolet, maar ook een berline met vier volwaardige zitplaatsen, een volwassen bagageruimte (266 l) en dankzij het hoogwaardige dak het comfort van een berline.

Dezelfde basis
De Citroën C3 Pluriel heeft hetzelfde platform als de C3. Ook worden dezelfde benzinemotoren gemonteerd: de 1.4i en de 1.6i 16v. Daarmee heeft de auto dezelfde comfortabele en dynamische wegeigenschappen als de vijfdeurs C3. Bovendien heeft hij dezelfde
veiligheidsvoorzieningen, zoals ABS met elektronische remkrachtverdeling, ESP met antislipregeling en remassistent met automatische alarmknipperlichten. En tenslotte wordt hij leverbaar met de innovatieve SensoDrive. De Citroën C3 Pluriel heeft op vele locaties verstevigingen gekregen om de carrosserie van deze auto voldoende stijf en bestand tegen aanrijdingen te maken. De auto voldoet hiermee aan de criteria die de Duitse organisatie TÜV stelt in geval van over de kop slaan. De Citroën C3 voldoet hieraan zelfs indien de bogen niet zijn gemonteerd.