Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-05-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.15 u) Dinsdag, 6 mei 2003

District Heerlen

Heerlen; op gestolen motor
De politie heeft afgelopen maandagmiddag op de Raadhuisstraat in Heerlen een 21-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Die had die middag op de kruising Akerstraat / Dr. Poelsstraat in Heerlen met een motor door het voor hem rode verkeerslicht gereden waarbij de politie ter controle hem was achterna gereden. De motor waarop de Hoensbroekenaar had gereden bleek in Duitsland te zijn gestolen. Het voertuig werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft inmiddels bekend de motor in Aken te hebben gestolen en de politie stelt verder onderzoek in / maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; gebiedsontzeggingen
De politie heeft afgelopen maandagavond en maandag op dinsdagnacht bij toezicht (in het kader van het project Hartslag) in en om het Heerlense centrum totaal 10 personen bekeurd wegens het overtreden van aan hen eerder opgelegde gebiedsontzeggingen.

Brunssum; Brunssummer-heide
Afgelopen maandagavond omstreeks 20.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand op de Brunssummerheide (Kamperheideweg). Bleek dat tussen de Rode-beek en de Heikop door nog onbekende oorzaak een stuk heide, van ongeveer een hectare in brand stond. De brandweer heeft de heidebrand snel geblust

Bingelrade; baldadigheid
Afgelopen maandagavond kreeg de politie overlastmelding, veroorzaakt door jeugd in de aan het St. Lambertusplein in Bingelrade gelegen speeltuin. De politie die ter plaatse ging zag hoe een jongen doende was met het in brand steken van een prullenbak. De verdachte, een 18-jarige jongeman uit Bingelrade werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Voerendaal; auto in beslag genomen
De politie heeft afgelopen maandagmiddag de auto in beslag genomen van een 21-jarige automobilist uit Heerlen. Die werd op de autosnelweg A-79, ter hoogte van Voerendaal betrapt toen hij met zijn auto met hoge snelheid over de autosnelweg reed. Bij snelheidsmeting bleek dat de Heerlenaar zon 194 km p/u per uur reed terwijl ter op de autosnelweg een maximum snelheid geldt van 120 km p/u. Daarnaast vorderde de politie ook het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.