Gemeente Amsterdam

Opening website Europese gelden Amsterdam
29 april 2003 - Johanneke Helmers

De stadsdeelvoorzitter van Zeeburg, Tjeerd Herrema heeft 24 april jongstleden de vernieuwde website van het Europees subsidiefonds Doelstelling 2 Amsterdam Groot Oost feestelijk geopend. Het doel van deze website is de buurtbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden te informeren over de mogelijkheden en de voortgang van het subsidieprogramma. U kunt de website vinden op het adres: www.doelstelling2.amsterdam.nl.

In Amsterdam zijn twee gebieden aangewezen die in aanmerking komen voor de Doelstelling 2 subsidie:

Groot Oost

bestaande uit delen van de stadsdelen Oost/Watergraafsmeer en Zeeburg en een deel van Stadsdeel Amsterdam-Centrum.

Zuidoost

bestaande uit Bijlmer en Amstel III.

De Europese Unie stelt EUR 21 miljoen beschikbaar om verbeteringen te bewerkstelligen in het kader van Doelstelling 2 in Amsterdam Groot Oost, de economische doelstelling van de Europese Commissie. Samen met andere middelen leidt dit tot een totale investeringsimpuls van EUR 60 miljoen in Groot Oost. De subsidie kan worden gebruikt voor projecten die een bijdrage leveren aan de versterking van de economische ontwikkeling van het Doelstelling 2 gebied.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het bouwen of renoveren van (kleinschalige) bedrijfsruimte, het opzetten van ondersteuningsregelingen voor ondernemers en het bevorderen van veiligheid en integratie. De programmaperiode loopt van 2000 tot 2008. Het is de bedoeling dat er aan het eind van de periode dankzij deze subsidie onder andere meer werkgelegenheid zal zijn, dat de inwoners beter opgeleid zullen zijn en beter aansluiting zullen vinden bij de beschikbare arbeidsplaatsen in de wijk, dat de veiligheid op straat groter zal zijn, dat het leven er aangenamer zal zijn en dat werk en gezinsleven gemakkelijker te combineren zullen zijn.

© Gemeente Amsterdam