Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-05-2003
1e persbericht van dinsdag 6 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen voor overval op ijssalon De politie in Eindhoven heeft op maandag 5 mei drie personen aangehouden als verdacht van het plegen van c.q. betrokkenheid bij een overval op een ijssalon aan de Insulindelaan in Eindhoven. Aanleiding tot de aanhouding waren tips die bij de politie binnenkwamen na een televisie-uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. De drie verdachten zijn twee jongens van 15 en 17 jaar en een 17-jarig meisje. Alle verdachten zijn afkomstig uit Eindhoven. Het drietal is inmiddels in verzekering gesteld. Op zaterdagavond 5 april drongen twee gemaskerde mannen de ijssalon binnen. Een van hen dreigde met een mes. In de salon waren op dat moment twee medewerksters bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Beide slachtoffers bleven ongedeerd. De overvallers gingen er vandoor met een geldbedrag. Op 22 en 23 april werd in een uitzending van Bureau Brabant de overval gereconstrueerd.

Eindhoven: Winkeldiefstallen
Maandagmiddag rond 13.30 uur zijn op de Tarwelaan twee vrouwen (42 en 53 jaar oud) uit Eindhoven aangehouden. De twee hadden kort daarvoor een diefstal gepleegd in een kledingwinkel aan het Wijngaardplein. De twee vrouwen worden er tevens van verdacht zich al sedert medio november 2002 bezig te houden met winkeldiefstallen. Ook worden ze er van verdacht winkelpersoneel dat hen betrapte te hebben bedreigd. In hun woningen werden enkele zakken gevuld met gestolen kleding gevonden. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Hapert: Huiselijk geweld
Maandag om 12.30 uur is in zijn woning in Hapert een 42-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij had tijdens een ruzie zijn vrouw geslagen. De man maakte zich al langere tijd schuldig aan het mishandelen van zijn vrouw. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Heeze: Woninginbraak
Uit een woning aan de Geldropseweg zijn een televisie, een computer en contant geld weggehaald. Dat is gebeurd tussen zondagochtend 8.45 uur en maandagavond 20.30 uur. De achterdeur was opengebroken en de woning doorzocht.

Leende: Auto gestolen
Vanaf de Flins is in de nacht van maandag op dinsdag een personenauto weggehaald. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf (83-GL-TB).

Eersel: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Lindehof Noord zijn twee portemonnees met een aantal (bank)pasjes en in totaal ongeveer 65 euro contant geld weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Het slot van de voordeur is geopend; er werden geen braaksporen aangetroffen.

Valkenswaard: Bewoner ziet inbreker vluchten
De bewoner van een woning aan de Hubert van Nispenstraat heeft dinsdagochtend een inbreker zien wegvluchten. De man kon er echter vandoor gaan met de buit: een handtas met onder meer een portemonnee met 50 euro, een aantal (bank)pasjes en identiteitsbewijzen. De bewoner werd rond 5.30 uur wakker van de hond. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, zag hij een man de openstaande voordeur uit vluchten. De bewoner is nog achter hem aan gegaan, maar de inbreker was inmiddels spoorlos verdwenen. Het slot van de voordeur is door de brievenbus opengemaakt.

Valkenswaard: Gestolen auto
Maandag om 19.00 uur is op de Waalreseweg een 22-jarige man uit het Duitse Emrich aangehouden. De man was in het bezit van een auto die in de nacht van 20 op 21 februari in Geldrop was gestolen. De auto is in beslaggenomen en de man is ingesloten.

Valkenswaard: Woninginbraken
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in twee woningen in Valkenswaard. In beide gevallen werd het slot van de voordeur geopend via de brievenbus. Uit een huis aan De Meule werden een portemonnee met ongeveer 45 euro en identiteitsbewijzen gestolen. Uit een woning aan de Pater Rijkenstraat verdwenen een schoudertas met daarin ongeveer 50 euro contant geld, (bank)-pasjes en een portemonnee.