Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.00 u) Dinsdag, 6 mei 2003

District Sittard

Sittard; in brand
Afgelopen maandagmiddag kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Anemoonstraat in Sittard. Bleek dat door nog onbekende oorzaak enkele struiken en bomen langs de NS-spoorweg in brand stonden waarbij de vlammen soms metershoog opsloegen. De brandweer heeft het vuur geblust.

Born; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandagmiddag bij een radar snelheidscontrole op de Sittarderweg in Born totaal 64 voertuigbestuurders betrapt die de terplaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Deze voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. Totaal controleerde de politie die middag 510 voertuigbestuurders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km p/u.

Obbicht; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen maandagavond omstreeks 23.00 uur vond op de Brugstraat in Obbicht een aanrijding plaats (alleen blikschade) tussen een 46-jarige bestuurder van een auto uit Born en een 34-jarige bestuurder van een auto uit Papenhoven. Bleek dat de 46-jarige auto-bestuurder uit Born onder invloed zijn voertuig had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (tussen 1,6 en 1,7 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.