Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 mei 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Zuid-Twente:

Auto gestolen en weer terecht
03-058444
Enschede Gronausestraat
Maandag 5 mei 03.45 uur
Een 61-jarige Enschedeër ontdekte tot zijn schrik dat zijn Jaguar E type (38 jaar oud) was gestolen vanuit de garage bij zijn woning. Dezelfde dag echter werd deze auto aangetroffen aan de Herfstweg, weliswaar met lichte krasschade, maar verder in goede staat.

Inbraak in schoolgebouw
03-058914
Haaksbergen Bouwmeester
Dinsdag 6 mei 00.20 uur
Nadat het alarm was geactiveerd werd ontdekt dat er was ingebroken in een school aan genoemde locatie. Een buitendeur en diverse binnendeuren waren opengebroken, waarna werd toegang verkregen tot lokalen waar computerapparatuur stond opgesteld. Er werden twee flatscreens, twee systeemkasten en een draadloze netwerkantenne weggenomen. Deze werden korte tijd later in het struikgewas teruggevonden. Kennelijk waren deze klaar gezet om later die nacht te worden opgehaald.

Hennepplantage geruimd
03-058522
Enschede Lonnekerbrugstraat
Maandag 5 mei 08.55 uur
Tijdens sloopwerkzaamheden stuitte een sloopbedrijf op een hennepplantage in een schuurtje. In totaal werden 77 planten geruimd en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Midden- en Noordoost-Twente:

Verkeersongeval met letsel
03-058871
Markelo Rondweg
Maandag 5 mei 20.00 uur
Een 23-jarige motorrijder uit Diepenheim reed door de berm langs het Twentekanaal in de richting van Lochem. Door het hoge gras zag hij de betonrand (van een zijtak voor waterinstroom) niet waardoor er met volle vaart tegenaan reed. De motor verdween in het kanaal. De bestuurder bleef op het droge achter, had echter beide enkels gebroken en werd naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. De motor is in samenwerking met Rijkswaterstaat uit het kanaal getakeld.

Woninginbraak
03-058901
Ootmarsum Wortelboerstraat
Maandagavond 5 mei
Nadat via een niet afgesloten slaapkamerraam toegang was verschaft tot de woning. Getracht werd om een kluis open te breken. Gezien de sporen is hier geruime tijd aan besteed. Echter door de thuiskomst van de bewoners werd de dader(s) gestoord en verlieten zonder buit de woning. Bij de achterdeur werd nog een polstasje van de bewoner achter gelaten.

Bedrijfsinbraak
03-058854
Oldenzaal Bisschop Balderikstraat Tussen vrijdag 2 en maandag 5 mei Met vermoedelijk een valse sleutel werd toegang verkregen tot het pand. Weggenomen werden onder andere negen computerkasten en een server.

Aanhouding wegens winkeldiefstal 03-058648
Hengelo Thiemsbrug
Maandag 5 mei 14.10 uur
Bij de supermarkt aan genoemde locatie werd een 29-jarige man uit Oldenzaal betrapt op diefstal van 4 tafellakens. Nadat personeel in zijn tas wilde kijken en hem verzocht mee te lopen, verzette hij zich daartegen. Daarbij ging zijn zonnebril stuk, hetgeen hem nog opstandiger maakte. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Aanhouding wegens erfvredebreuk 03-058836
Markelo Herikerweg
Maandag 5 mei 19.36 uur
Op het terrein van het AZC bevond zich een 16-jarige Angolees, terwijl hij een terreinontzegging had. Ondanks herhaalde verzoeken weigerde de jongen het terrein te verlaten. Nadat de politie ter plaatse was geroepen sloot de jongen zich op in een caravan op het terrein. Hij werd door de politie daar uit gehaald en aangehouden. In zijn persoonlijke spullen trof de politie onder andere meerdere bankpassen met verschillende namen aan. Hij is voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging 03-058815
Hengelo Burgemeester Jansenstraat Maandag 5 mei 19.30 uur
Bij een kermisattractie ontstond een woordenwisseling tussen de exploitant en een klant over het wisselen van geld. Daarbij werd de klant, een 35-jarige Hengelose beledigd en bedreigd. Terwijl de politie ter plaatse is en het verhaal van aangeefster aanhoort, daagt de 49-jarige exploitant uit Apeldoorn deze klant uit, waarop de zaak dreigt te escaleren. De aangeefster slaat de vrouw van de exploitant in haar gezicht, waardoor de exploitant en diens 14-jarige zoon volledig doordraaien. De agenten kunnen ondanks hun inspanningen niet voorkomen dat de exploitant en zijn zoon zich op de aangeefster storten en haar slaan en schoppen. Dit had tot gevolg dat meerdere omstanders zich er mee gingen bemoeien en met elkaar op de vuist gingen. Door gebruik te maken van pepperspray kreeg de politie weer controle over het geheel. Met behulp van versterking werden de exploitant, diens zoon en de aangeefster aangehouden en ingesloten. Alle drie zijn voor neder verhoor in verzekering gesteld.

Diefstal uit bedrijfspand
03-058959
Losser De Zoeker Esch
Avond/nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei Nadat de roldeur van een loods op genoemde locatie met een groot voertuig was geramd, werden diverse goederen uit het pand weggenomen. Het betreffen onder andere magnetrons, DVD-spelers en dolby surroundsets.