Gemeente Ameland


Nieuwsberichten


06/05/2003
Expositie

Van 1 mei tot 25 juli 2003 zijn in het gemeentehuis van Ameland te Ballum tijdens de kantooruren schilderijen te bezichtigen van de Oost Friese kunstenaars

Hilke Deutscher en Herbert Müller

Hilke Deutscher, woont en werkt in Leer lOost Friesland. Vanaf 1978 bezocht zij regelmatig opleidingen aan de Justus-Liebig Universiteit Giessen en het Instituut voor Schilderkunst en Grafiek van de Philips Universiteit Marburg.
Vanaf 1990 nam zij jaarlijks deel aan de zomeracademies in Marburg, Giessen en Trier. Volgde tevens werkcolleges en privelessen in Brussel.

Vanaf 1996 is zij lid van het BBK Ost Friesland en Hessen.

Hilke Deutscher had vanaf 1982 solo tentoonstellingen en groepstentoonstellingen in Hessen, Baden - Würtemberg en Oost Friesland.

Herbert Müller werd in 1953 in Norden Oost-Friesland geboren, hij studeerde van 1972 tot 1979 aan de Kunstacademie Munster en aan de Westfaalse Wilhelms-universiteit.

Müller woont en werkt sedert 1999 op een boerderij in het Oost Friese Fehnhusen. Belangrijk in zijn werk zijn landschappen, literaire, historische en geschiedkundige thema's.

Tijdens zijn studententijd in de 70er jaren is hij zich gaan toeleggen op het schilderen van het Noord Duitse landschap, aangevuld met werk over reizen langs de Rijn, Griekenland, Italië en Egypte. Tevens maakte hij aan de hand van romans en vertellingen van de dichter Alexander Lemet - Holenia de aquarelserie" Bilder vom Krieg" Herbert Müller had reeds vele exposities zowel in binnen- als buitenland.

In 2000 hebben beide kunstenaars geëxposeerd tijdens de "Kunstmaand Ameland".

Een bezoek aan deze expositie is zeker de moeite waard.
---

© 2002 Gemeente Ameland