Provincie Noord-Brabant


Persbericht

E 9.500.000,- aan subsidiegeleden beschikbaar

Project verplaatsing intensieve veehouderijen Noord-Brabant van start.

Het Project Verplaatsing Intensieve Veehouderijen biedt ondernemers, die met een gespecialiseerde intensieve veehouderij gevestigd zijn in kwetsbare gebieden en hun bedrijf willen verplaatsen, de gelegenheid hun bedrijf te koop aan te bieden aan het Bureau Beheer Landbouwgronden. Voor dit project is E 9.500.000,- beschikbaar.

Om voor dit project in aanmerking te komen geldt als voorwaarde dat het bedrijf gevestigd is in de Ecologische Hoofdstructuur of de Groene Hoofdstructuur. Welke gebieden dit precies zijn, is aangegeven op een kaart, die de provincie heeft samengesteld en die op CD-Rom verkrijgbaar is.
Daarnaast is een essentiële voorwaarde dat reële mogelijkheden bestaan om het bedrijf te verplaatsen naar een andere locatie, die ook voor de toekomst perspectief biedt.
Prioriteit wordt gegeven aan de aanmeldingen van ondernemers die reeds beschikken over een geschikte vervangende locatie. De onderlinge prioriteitsvolgorde van de aanmeldingen die aan dit criterium voldoen, wordt bepaald aan de hand van de hoogte van de ammoniakemissie van de betreffende bedrijven.
Aanmeldingen moeten op 3 juni 2003 tussen 10.00 - 11.00 uur worden afgegeven op het provinciehuis. In verband met de vogelpest, kan de manier van aanmelden worden gewijzigd. In dat geval wordt dat tijdig bekend gemaakt.

Vanaf 7 mei 2003 is op de website van Revitalisering Landelijk Gebied (rlg.brabant.nl) onder het kopje nieuws, de informatiebrochure en aanbiedingsformulier van dit project te downloaden.





De CD-rom waarop de betreffende gebieden staan is dagelijks van 9.00 - 12.00 te bestellen via telefoonnummer 073-6812279.