Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.45 u) Dinsdag, 6 mei 2003

District Sittard

Kerkrade, winkeldiefstallen
Op maandag 5 mei omstreeks 16.30 uur werden twee meisjes van 14 jaar, beiden wonende in Kerkrade, in een drogisterij aan de Akerstraat in Kerkrade betrapt bij diefstal van cosmetica-producten (deodorant, crème). De gewaarschuwde politie nam de twee mee naar het politiebureau voor verder onderzoek. Bij controle van de tassen bleek dat de verdachten in nog een aantal winkels aan de Akerstraat goederen hadden gestolen, te weten cosmetica producten, kleding en snoepgoed. De meisjes werden overgedragen aan hun ouders en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Bekeken wordt of beide jeugdige verdachten in aanmerking komen voor een alternatieve strafafhandeling via het bureau Halt.

inbraken
Maandag 5 mei omstreeks 22.15 uur kwam een van de bewoners van Jagerspad in Landgraaf thuis en ziet op dat moment een voor hem onbekend persoon uit zijn woning komen. Daarbij bedacht de woningbewoner zich niet en greep de inbreker waarbij op enig moment de inbreker de bewoner vol in diens gezicht trapte. De inbreker sloeg vervolgens op de vlucht en wist te ontkomen. De bewoner liep als gevolg van de trap een gezwollen lip en wat schaafwonden op. De bewoner doet van de inbraak en het toebrengen van lichamelijk letsel aangifte bij de politie, die verder onderzoek zal doen. Er kon nog niet worden vastgesteld of er iets / wat uit de woning werd gestolen. Ook in een slagerij aan de Hoofdstraat in Landgraaf is afgelopen weekend ingebroken. De inbraak werd gistermorgen ontdekt. Inbrekers zijn door forcering van een toegangsdeur de slagerij binnengedrongen en hebben geld buit gemaakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.
Daarnaast werd in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei ingebroken in woningen aan de Nieuwenhagerheidestraat en de Arthur van Schendelstraat in Landgraaf. De inbrekers stalen onder meer papieren, geld, enkele bankpasjes en sieraden. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Kerkrade, inbraak woning
In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei pleegden onbekende(n) een inbraak in een woning aan de Kasperenstraat in Kerkrade. Door het vernielen van een ruit verschafte men zich de toegang tot de woning. De verdachte(n) stalen een dvd-speler, cds, geld en gereedschap. Door de bewoner wordt aangifte gedaan bij de politie, die een nader onderzoek zal instellen.