Korps: Friesland, plaats: Fryslân 6-05-2003
Politieberichten van 6/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Makkum: getuigen oproep
Woensdagavond (Koninginnedag) omstreeks 23.00 uur vond voor een horecagelegenheid aan het Plein een steekpartij plaats. Een 34-jarige inwoonster van Sneek stak met een mes een 41-jarige inwoonster van Makkum dood. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden, is voorgeleid en zit nog vast. De politie werkt met tien man aan deze zaak. Inmiddels zijn diverse getuigen gehoord. Een aantal van de getuigenverklaringen loopt nogal uiteen. Vandaar dat wij nog een oproep doen aan een aantal mensen, die nog niet door de politie zijn gehoord en rondom 23.00 uur in de bar "Romano" aan de Markt zaten. Het betrof hier vermoedelijk een echtpaar en twee mannen die aan het biljarten waren. Ook mensen die zich rondom dat tijdstip voor café "De Zwaan" bevonden, worden verzocht contact op te nemen. Zie ook de politieberichten van 30/4 (13.00) t/m 1/5 (07.00 uur) en van 2/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: aanrijding lichtgewonde
Maandag omstreeks 23.05 uur vond op de Rengerslaan een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 21-jarige inwoner van Damwoude, wilde zijn radio op een andere zender zetten en lette daarbij even niet op de weg. Hij kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder en de inzittenden, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden en een 18-jarige inwoonster van Raard, raakten lichtgewond. De auto moest worden weggesleept

Oosterwolde: vernielingen
Maandag omstreeks 23.30 uur werd door een getuige, een 38-jarige inwoner van Oosterwolde gezien dat een groep jeugd op de Houtwal bezig was vernielingen te plegen. De jeugd gooide stenen naar een metalen plaat van een loods, die daarbij werd beschadigd. Toen de jeugd in de gaten kreeg, dat zij waren betrapt, gingen zij er vandoor. De getuige ging achter de jeugd aan en zag dat zij bij een bushalte aan de Nanningaweg de ruiten van een abri vernielden. Het gelukte de getuige één van de verdachten, een 14-jarige inwoner van Makkinga, aan te houden. De rest van de groep, 5 jongens gingen er vandoor. De aangehouden verdachte werd overgedragen aan de politie en in de loop van de nacht konden de andere verdachten worden aangehouden, te weten: een 15-jarige inwoner van Donkerbroek, een 16-jarige inwoner van Oosterwolde, een 15-jarige inwoner van Langedijke, een 14-jarige inwoner van Oosterwolde en een 16-jarige inwoner van Oosterwolde. Het bedrag van de aangerichte schade is niet bekend. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn de verdachten weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: mishandeling
Dinsdag omstreeks 00.25 uur kreeg een 20-jarige inwoner van Dokkum in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier van een onbekende man een tik op zijn neus. Wat de reden voor de mishandeling was, werd niet duidelijk. Het slachtoffer liep een scheurtje op aan zijn neus. Hij werd door de politie overgebracht naar het MCL-Zuid, alwaar het wondje werd gehecht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte was een man van ongeveer 20 22 jaar, lengte 1.90 1.95 meter, donker kort haar, stevig postuur, droeg een leren jas. Een onderzoek naar de verdachte in de omgeving bleef zonder resultaat.

Drogeham: inbraak woning
Dinsdag omstreeks 02.25 uur werd ingebroken in een woning aan de Master Hoeksmawei. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen, met daarin een paar honderd euro. De 33-jarige bewoner, die boven lag te slapen, werd wakker van een verdacht geluid. Toen hij beneden kwam, zag hij nog net een schim, die er buiten vandoor ging. De bewoner heeft buiten nog een onderzoek ingesteld, doch niemand meer aangetroffen. De benadeelde heeft aangifte gedaan. Hij kon geen signalement van de verdachte geven.

Leeuwarden: vernielingen
Dinsdag omstreeks 01.00 uur werden op de Tesselschadestraat een vijftal jongens aangehouden, die kort daarvoor in de straat enkele vernielingen hadden aangericht. Zo hadden zij een aantal verkeersborden (gebruik bij de wegwerkzaamheden aldaar) vernield en omgegooid. Ook werd een mobiele WC in het water gegooid. Het schadebedrag is niet bekend. De gemeente is ingelicht en deze zal in de loop van vandaag aangifte komen doen. De jongeren, een 20-jarige inwoner van Deinum, een 17-jarige inwoner van Boksum, een 20-jarige inwoner van Boksum, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden en een 19-jarige inwoner van Deiunum, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: huisvredebreuk
Maandag omstreeks 20.10 uur kwam er een melding binnen dat een man, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, een woning aan de Boksdoornstraat was binnengedrongen. Hij had de voordeur van de woning ingetrapt (schade niet bekend). Na een vordering wilde hij de woning niet verlaten. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de vogel gevlogen te zijn. De verdachte kon even later op straat worden aangehouden. Na verhoor van beide partijen bleek dat het hier een burenkwestie betrof, die zich al een aantal jaren voortsleept. Na verhoor de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: rijverbod
Dinsdag omstreeks 04.15 uur zag een patrouille dat een man aanstalten maakte om te gaan autorijden. De man, een 55-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Daar de man nog niet gereden had, werd er geen proces-verbaal opgemaakt. Wel kreeg hij een rijverbod voor 6 uren opgelegd.

Burgum: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Markt. Met een tegel werd een winkelruit vernield. In de winkel werden vanachter de toonbank een aantal sloffen sigaretten weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan.

Stiens: inbraak bedrijfsauto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een drietal bedrijfsauto`s. De voertuigen stonden op de Venusskulp, De Boeier en de Ritske Boelemastrjitte. In alle gevallen kwam men binnen door vernieling van een ruit. Uit de auto werd gereedschap, zoals boren, zagen, compressors, luchthamers, zaag-, schaaf- en freesemachnines weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De benadeelden zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272