Politie Amsterdam-Amstelland

Ramkraak telecommunicatiezaak

6-5-2003. Gisternacht vond een ramkraak plaats op een telecommunicatiewinkel aan het Waterlandplein. De daders zijn nog voortvluchtig.

Rond vier uur ramden de daders met een gestolen personenauto de voorgevel van de belwinkel. Hierdoor raakte het rolluik ontzet en konden de verdachten naar binnen. Met een onbekende hoeveelheid mobiele telefoons vluchtten de daders weg. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

---

Gesprongen leiding geeft overlast

6-5-2003. Gisterochtend om kwart voor elf liep een deel van de Haarlemmerweg onder water, nadat bij werkzaamheden een waterleiding werd doorboord. Tussen het Nassauplein en de Van Beuningenstraat overstroomde een groot deel van de rijbaan. Diverse autos werden versleept. Omwonenden moesten het enige tijd zonder drinkwater stellen. Het waterleidingbedrijf heeft het lek kunnen dichten. Het herstel van het wegdek kan nog enige dagen in beslag nemen.
---

Ernstig arbeidsongeval

6-5-2003. Een 38-jarige man uit Rijswijk raakte gisteren gewond toen hij tijdens werkzaamheden door een dak zakte en ongeveer drie meter naar beneden viel. Hij werd met diverse verwondingen, waaronder een gebroken sleutelbeen, opgenomen in een ziekenhuis. De man verkeert niet in levensgevaar.

---

Dode en zwaargewonde na aanrijding

6-5-2003. Gistermiddag is een 53-jarige Amerikaanse vrouw op de Herengracht geschept door een personenbusje. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De 61-jarige automobilist raakte zwaargewond.

Even voor vieren reed het busje met grote snelheid over de Herengracht. HoogstWaarschijnlijk was de bestuurder onwel geworden. Ter hoogte van de Nieuwe Spiegelstraat verloor de chauffeur de macht over het stuur, ramde een aantal palen en kwam nadat hij 180 graden gedraaid was, tot stilstand. De Amerikaanse vrouw liep op het moment van het ongeval over het trottoir en werd door de auto geschept.

De politie is op zoek naar twee automobilisten die kort voor de aanrijding met de bestuurder van het busje hebben gesproken. Het gaat om een taxichauffeur, die in een Toyota Picnic reed, en de bestuurder van een Alfa Romeo. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het politiebureau Prinsengracht via telefoonnummer 0900-8844.

---