GAMMA HOLDING N.V.

Aandeelhoudersvergadering Gamma Holding N.V.

Origineel persbericht.

Tijdens de vandaag gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Gamma Holding N.V. is het dividend over het boekjaar 2002 vastgesteld op EUR 1,80 per gewoon aandeel van EUR 2,50 nominaal en op EUR 0,21 per gewoon preferent winstdelend aandeel van EUR 2,50.

De datum van ex-dividend notering is donderdag 8 mei 2003 en het dividend wordt betaalbaar gesteld vanaf 20 mei 2003.

Voorts heeft de Raad van Commissarissen van Gamma Holding met ingang van 6 mei 2003 de heer drs. M. Veninga, thans lid van de Raad van Bestuur, benoemd als voorzitter van de Raad van Bestuur. De heer Veninga is daarmee de opvolger van de heer drs. J.G.M. van Oijen, die - na een dienstverband van negen jaar - zijn functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van Gamma Holding heeft neergelegd wegens zijn pensionering.

Met instemming van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft de Raad van Commissarissen met ingang van 6 mei 2003 de heer drs. M.H. Zegger benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Gamma Holding. Tot aan zijn indiensttreding bij Gamma Holding op 1 oktober 2002 is de heer Zegger (46 jaar) werkzaam geweest bij Akzo Nobel in diverse functies in Nederland, Singapore, Rusland en Duitsland. Sedert eind 1997 was hij - binnen de inmiddels verzelfstandigde vezelgroep Acordis - werkzaam als Chief Executive Officer van Membrana GmbH, wereldwijd leidend op het gebied van membranen voor medische en industriële toepassingen. De Raad van Bestuur van Gamma Holding bestaat thans uit de heren Veninga en Zegger.

Volgens het rooster van aftreden zijn de heren Mr. J.W.B. Westerburgen, drs. P.A.W. Roef en R.K.T. Oetker afgetreden als commissaris van de vennootschap. Zij waren niet beschikbaar voor herbenoeming. De Raad van Commissarissen heeft besloten om het aantal leden van de Raad van Commissarissen terug te brengen tot vijf, waardoor er in totaal twee vacatures dienen te worden vervuld. In één van de vacatures heeft de Raad van Commissarissen, eveneens met instem-ming van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, de heer ir. J.H.M. Lindenbergh (59) benoemd tot commissaris van de vennootschap. De heer Lindenbergh is sinds 1995 lid van de Raad van Bestuur van ING Groep N.V. Met ingang van 1 juli 2003 zal hij terugtreden uit zijn bestuursfunctie bij ING Groep wegens zijn pensionering. De Raad van Commissarissen is voornemens om op een nader tijdstip een tweede commissaris voor benoeming voor te dragen.

De Raad van Bestuur deelde tijdens de vergadering mede dat de resultaten van Gamma Holding over de eerste drie maanden van 2003 bevredigend zijn geweest. De Raad van Bestuur herhaalde ter vergadering echter de reeds eerder gedane uitspraak dat het gezien de onzekerheden over de economische situatie in de wereld nog te vroeg is om uitspraken te doen over concrete resultaten van Gamma Holding over het gehele boekjaar 2003. Het vertrouwen in de ontwikkelingen van de verschillende sectoren en segmenten blijft echter positief.

Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur van Gamma Holding N.V. Helmond, 6 mei 2003