Dienstenbond CNV

ING maakt onderscheid...
06-05-2003

Op 24 april 2003 hebben vakbonden wederom overlegd met ING om te komen tot die nieuwe CAO. Het wil echter niet opschieten.

Dit ligt met name aan ING. Zij presenteerde op 15 april 2003 haar plan om de bestuurders in drie tijd loonsverhoging te geven van in totaal 40 tot 60%. Daarom werd een extra ingelast overleg op 18 april 2003 door ING afgelast. Later bleek dat die afgelasting wel nodig was omdat ING voor haar personeel een voorstel in de tas had van:
* 1% loonsverhoging op 1 juni 2003

* 1% loonsverhoging op 1 januari 2004

* gefaseerde invoering van pensioenpremie voor werknemers
Dit voorstel is door ons op 24 april 2003 afgewezen. Door de CNV Dienstenbond is betoogd dat dit niet is uit te leggen naar de achterban en dat ING eerst maar eens moest verklaren waarom er een verschil is.

Nog steeds kan ING dat niet aan ons vertellen. Het enige argument is dat wij er niet over gaan. Inderdaad wij gaan niet over de beloning van bestuurders maar dat wil niet zeggen dat wij niet appelleren aan een voorbeeldfunctie en ook vanuit bestuurderszijde een concrete invulling van loonmatiging.

Echter van ons mag u verwachten dat wij naast dit krachtige signaal toch willen komen tot een nieuwe cao. Wij doen dat door verder te gaan op ons ingediende voorstel van een studie naar de ontwikkeling van pensioenen en de gevolgen daarvan. Deze studie geeft ons inzicht welke maatregelen nodig zijn. Naast deze studie willen wij een loonsverhoging van 2,5%. Deze mag tijdelijk zijn zolang de studie loopt en is daarmede niet pensioendragend.

ING is bereid om met ons een studieopdracht te formuleren. Als een dergelijke formulering mogelijk is en beide partijen kunnen zich daarin vinden kunnen we gaan praten over de loonsverhoging en de andere onderwerpen.

Bent u al lid??
Ik hoef nu toch niet meer op te roepen tot ledenwerving. Het signaal om te laten zien dat je het er niet mee eens bent is je collega lid te maken of als je dit leest lid te worden. Lidmaatschap van de CNV Dienstenbond ligt dan voor de hand. Kijk maar naar ons uitgebreide dienstenpakket en de prijs van een lidmaatschap. Samen sterk is ons motto maar dan graag met u en uw collega. Dat is voor deze cao meer dan nodig!
www.cnvdienstenbond.nl/lidworden/index.html
www.cnvdienstenbond.nl/diensten/index.html

Vragen
Voor meer informatie over de cao-besprekingen kunt u kontakt opnemen met uw bestuurder Erik Langeweg, tel: (023)5651052.