Gemeente Amsterdam

Hans van Beers interim-directeur Stedelijk Museum 6 mei 2003 - Martijn de Greve

Het college van B&W heeft Hans van Beers benoemd als interim-directeur van het Stedelijk Museum. Hij treedt per 1 juli in dienst voor de periode van 1 jaar met een optie tot verlenging.

Van Beers (61) woont in Amsterdam en werkt op dit moment als netmanager van Nederland 3.

Hij bekleedt tal van nevenfuncties binnen de kunst- en cultuursector. Zo is hij onder andere voorzitter van de Mondriaanstichting en van het Film Festival Rotterdam en bestuurslid van het Nederlands Dans Theater. Hans van Beers is oud-directeur van de VPRO (1990-1998) en was lid van de Raad van Bestuur van de NOS (1998-2002).

Van Beers: "De zorg voor een wereldcollectie en dat in de aanloop naar het nieuwe gebouw met enthousiaste medewerkers, een vastberaden gemeentebestuur en ook nog met hulptroepen van buitenaf. Kortom, een mooiere opdracht is er niet."

De sollicitatiecommissie bestond uit de wethouders Hannah Belliot (Cultuur) en Geert Dales (Financiën), gemeentesecretaris Erik Gerritsen, Andrée van Es, lid van de adviesgroep Stedelijk Museum, en M. Pranger, hoofd facilitaire zaken van het Stedelijk Museum.

Wethouder Belliot: "Er zullen de komende maanden belangrijke besluiten moeten worden genomen. Met het aanstellen van Hans van Beers als interim-directeur heeft het gemeentebestuur een geschikte kandidaat gevonden. Ik heb er alle vertouwen in dat Van Beers de toekomst van het Stedelijk Museum, inhoudelijk en organisatorisch, in goede banen zal leiden."

© Gemeente Amsterdam