Gemeente Amsterdam

Een keuze uit het werk van Fritz Behrendt
Tekenen voor de Vrijheid
6 mei 2003 - Johanneke Helmers
Gedurende de afgelopen 50 jaar heeft Fritz Behrendt zijn tekentalent ingezet als wapen in de strijd tegen modiale onderdrukking en terreur. Zo'n 18.000 tekeningen zijn gepubliceerd in tientallen verschillende kranten en tijdschriften, verspreid over de hele wereld. Het zijn krachtige tekeningen die ons op humoristische wijze steeds weer een nieuwe kijk op het wereldgebeuren bieden. Het werk van Behrendt straalt, mede door de persoonlijke ervaringen van de tekenaar, een onverwoestbaar engagement uit.

Behrendt
Niet alleen in zijn werk strijdt onrecht, oorlog, ongelijkheid en machtsmisbruik. De laatste jaren houdt hij zich tevens actief bezig met wederopbouwprojecten. Middels een door hem zelf opgerichte stichting in zijn woonplaats Amstelveen probeert hij de leefomstandigheden van kinderen uit Screbenica te verbeteren. Bij de tentoonstelling wordt het boek Grafische Signalen verkocht waarvan de opbrengst bestemd is voor deze projecten.

Het Persmuseum toont een wisselende selectie nieuwsfoto's van toonaangevende Nederlandse persfotografen. De foto's worden maandelijks geselecteerd door een jury voor het tijdschrift De Journalist.

3 mei - 28 september 2003

Zeeburgerkade 10
1019 HA Amsterdam
e-mail: info@persmuseum.nl
telefoon: 020-692 88 10
fax: 020-468 05 05

© Gemeente Amsterdam