Amsterdam RAI

Intertraffic Latin America
6 mei 2003

INTERTRAFFIC LATIN AMERICA SUCCESVOL VAN START. Eerste editie van beurs in Mexico oogst veel waardering.

De eerste editie van de internationale vakbeurs Intertraffic Latin America is succesvol verlopen. Zowel door de bezoekers als de exposanten werd de in april 2003 gehouden beurs goed gewaardeerd. Drie dagen lang waren in het World Trade Center van Mexico Stad tal van noviteiten te zien op het gebied van infrastructuur, vervoer, verkeer en parkeren. Intertraffic Latin America verwelkomde drieduizend bezoekers, die de beurs met een 8,4 opvallend hoog waardeerden. De Intertraffic-beurs in de Mexicaanse hoofdstad werd georganiseerd door Amsterdam RAI.

Er zijn drieduizend bezoekers geweest en dat is, zeker voor een eerste editie, een mooie score, stelt Sebas van den Ende, product manager van Amsterdam RAI. Intertraffic Latin America voldeed in elk geval aan de verwachtingen, zowel van de exposanten als van de bezoekers. Die laatste groep waardeerde de beurs met een 8,4, wat een onwaarschijnlijk hoog cijfer is. Dat de exposanten tevreden zijn wordt bewezen door het feit dat 50 procent van hen zich, al tijdens de beurs, heeft ingeschreven voor de Intertraffic van volgend jaar. Die is van 27 tot en met 29 oktober, wederom in het WTC van Mexico City. 87 procent van de bezoekers was overigens afkomstig uit Mexico, waarbij opvalt dat verreweg de meeste van hen tot de beslissers mogen worden gerekend. Bijna éénderde van de bezoekers is eigenaar of directeur van een bedrijf, 42 procent werkt op een executive-positie en heeft derhalve ook beslissingsbevoegheid.

Belang
Op Intertraffic Latin America manifesteerden zich 120 exposanten, waaronder grote en internationale spelers als 3M, Quiote, Siemens, Semex, Trinity, Amper Ibersegur, Amano, Lafarge, LC Chem en Sainco. Tijdens het evenement werden (door ITS America, Amivtac/ITE en Piarc) enkele grote congressen gehouden, die perfect bleken aan te sluiten bij het expositieprogramma. De importantie van de Intertraffic-beurs werd verder onderstreept door de Mexicaanse minister van Transport en Communicatie, Arq. Pedro Cerisola y Weber, die in zijn openingsspeech aangaf dat de Mexicaanse regering het evenement steunt vanwege het grote belang voor de Latijns-Amerikaanse regio. Mexico is één van de belangrijkste ontvangers van directe buitenlandse investeringen, waarbij vooral ook de uitbreiding en onderhoud van het wegennet veel aandacht krijgt.

De volgende Intertraffic-beurs is van 13 tot en met 15 mei 2003 in Istanbul, Turkije. De eerstvolgende Intertraffic Beurs in Amsterdam RAI is van 30 maart tot en met 2 april 2004.
Voor meer informatie met betrekking tot Intertraffic Latin America Mexico kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Sebas van den Ende, product manager Intertraffic, Amsterdam RAI, telefoon +31 (0)20 549 2202; e-mail: s.vd.ende@rai.nl.
Meer informatie over de beurs is te vinden op www.intertraffic.com.

Amsterdam, mei 2003