AXA Verzekeringen

WoonVrij van AXA

6 mei 2003

AXA is gestart met een nieuw hypotheekconcept: WoonVrij. Daarvoor zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met NIB Capital en Quion.

WoonVrij wordt voorlopig exclusief aangeboden via Hypotheek Visie en De Hypotheker. Het reeds bekende AXA hypotheekarrangement via Woonnexxt (Bouwfonds) blijft gehandhaafd en zal volgende maand worden uitgebreid met een Spaar Optie Hypotheek. Op deze manier is AXA in staat een groot deel van de markt op een zeer adequate manier te bedienen. Met Woonnexxt en WoonVrij wil AXA de komende twee jaar een marktaandeel van 2 procent bereiken.

Samenwerking NIB Capital en Quion

Speciaal voor WoonVrij Hypotheken is IKS Hypotheken opgericht. IKS is een dochteronderneming (100%) van NIB Capital en treedt op als exclusieve geldverstrekker voor AXA's WoonVrij Hypotheken. Voor wat betreft de backoffice is AXA een samenwerking aangegaan met Quion, de grootste onafhankelijke hypotheekservicer van Nederland. Met Quion wordt binnen AXA onder meer een speciale WoonVrij Hypotheekdesk opgezet, waarmee een optimale service is gewaarborgd.

WoonVrij

Onder WoonVrij gaat AXA aflossingsvrije, beleggings- en levenhypotheken aanbieden. In het najaar volgt nog een hybride hypotheek. AXA kiest binnen WoonVrij duidelijk voor veiligheid en zekerheid. Klanten krijgen bijvoorbeeld korting op de rente van 0,1 procent wanneer een groot deel van de lening wordt gedekt door vermogensopbouw. Een korting van 0,1 procent is ook te verdienen als de klant een koopsom voor een arbeidsongeschiktheidsdekking of een WW in de hypotheek meeneemt.