Gemeente Hoogeveen

7 mei 2003

* Oktobermaand Kindermaand 2003 *

* Vergaderingen commisies *

* Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften *
* Fietsverkoop *

* Collecten *

* Trouwen op Internet *

* Belevenissen van een brandweerduiker *

* Sportevenement voor bovenbouw basischool *
* Negende Avondvierdaagse in Hoogeveen en omgeving *
* Startbijeenkomst Dorpsontwikkelingsplan Nieuwlande *
* Ravenna volop in verkoop *

+ Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *
+ Verleende bouwvergunningen *

+ Vergunning trainingsweekend Hollandscheveld *
+ Aanhanger Atlaslaan/De Kroon *

+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening * Oktobermaand Kindermaand 2003
In oktober van dit jaar is er in Drenthe weer het project Oktobermaand Kindermaand. Tijdens dit project houden culturele instellingen in oktober op zondagmiddag gratis activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Nieuw dit jaar is dat de instellingen ook de eerste zaterdagmiddag van de maand gratis toegankelijk zijn. Het doel is kinderen op een laagdrempelige en bijzondere manier kennis laten maken met kunst en cultuur.

Tijdens de eerste editie in oktober 2002 brachten ongeveer 5700 kinderen een gratis bezoek aan ruim 30 deelnemende instellingen.

Aanmelden

Voor de tweede editie van Oktobermaand Kindermaand kunnen culturele instellingen, maar ook individuele kunstenaars zich nu aanmelden. Zij worden dan opgenomen in een programmaboekje dat alle leerlingen van de basisscholen in Drenthe ontvangen.

Voorlichtingsbijeenkomst

Een voorlichtingsbijeenkomst staat gepland op maandag 26 mei 2003 om 16.00 uur.

Culturele instellingen die willen/kunnen meedoen aan Oktobermaand Kindermaand of vragen hebben over het project kunnen contact opnemen met Marieke Vegt van Kunst & Cultuur Drenthe: mariekevegt@kcdrenthe.nl , 0592-336999

Vergaderingen commisies

De commissie Omgeving vergadert maandag 12 mei in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Overhandiging protestbrieven omwonenden De Wieken West
* Bestemmingsplan prostitutiebedrijven

* Structuurvisie 2015-2030 Gemeente Hoogeveen
* Reactie college op voorontwerp POP II

* Notitie betrokkenheid commissie bij planologische ontwikkeling
De commissie Samenleving vergadert dinsdag 13 mei in de raadszaal van het gemeentehuis.De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in Hoogeveen
* Dorpsontwikkelingsplan Nieuwlande

* Collectieve overeenkomst zorgverzekeringen
De commissie Bestuur vergadert donderdag 15 mei in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Jaarverslag bezwaarschriftencommissie 2002
* Speelhallennotitie over de (on)wenselijkheid van een speelhal in Hoogeveen.

* Financieringswijze van beveiligingsmaatregelen op scholen
* Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning
* Jaarrekening/Jaarverslag

Spreekrecht

Voor het begin van raadscommissievergaderingen kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken over agendapunten. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het begin van de vergadering meedelen aan de voorzitter. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

Inzage in stukken

De stukken voor deze vergadering liggen gedurende twee werkdagen, voorafgaande aan de vergadering, ter inzage in het voorlichtingscentrum

Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 14 mei hoorzittingen in commissiekamer 2 in het gemeentehuis in Hoogeveen. De agenda ziet er als volgt uit:

* 14.45 uur: Bezwaarschrift van Gooren Lichtreclame B.V. tegen intrekking van een lichtreclamevergunning en de opdracht een reclameuiting van de Venesluisflat te verwijderen, met oplegging van een dwangsom.

* 15.15 uur: Bezwaarschrift van mevrouw E. Okken-Benjamins tegen een besluit van burgemeester en wethouders van 24 maart 2003 tot verwijdering van een reclameuiting.
Wethouder Jan Stoefzand houdt maandag 12 mei spreekuur in de wijkbeheerpost aan de Klaas de Raadstraat. Het wethoudersspreekuur in Centrum Oost is één keer in de maand op maandag van 11.00 uur tot 12.00 uur. De overige maandagen en verder alle dinsdagen en donderdagen houdt de wijkbeheerder spreekuur, eveneens van 11.00 tot 12.00 uur.

Fietsverkoop

Op zaterdag 10 mei is er een fietsverkoop in het politiebureau aan het Haagje. Van 10.00 uur tot 11.00 uur kunt u de fietsen bekijken. De verkoop begint om 11.00 uur en duurt tot 12.00 uur. U kunt het politiebureau binnen via de ingang aan het Kaaplaantje.

Collecten

Deze week wordt er gecollecteerd voor het Nederlands Astma Fonds. Volgende week collecteren vrijwilligers voor het Prins Bernhard Cultuur Fonds/Anjerfonds
Donderdag 8 mei
Basisschool De Weidebloem. De containers staan van 10.00 uur tot 19.30 uur op de parkeerplaats naast de school aan de Schweitzerstraat. Basisschool Het Palet. De containers staan op de parkeerplaats aan de Kemperstraat (voormalige Herman Bavinckschool) en de parkeerplaats achter de Praxis aan de Griendtsveenweg.Van 18.00 tot 19.30 uur is er iemand bij de container om te helpen.
Vrijdag 9 mei
Vereniging Dorpsbelangen Fluitenberg. Vanaf 13.00 wordt het papier opgehaald in Fluitenberg-Oost. Op zaterdag 10 mei wordt er vanaf 10.00 uur in het overige gedeelte van Fluitenberg papier ingezameld. Zaterdagmorgen kunt u het oud papier ook naar de papiercontainers bij het dorpshuis Het Overschotje brengen.
Zaterdag 10 mei
Basisschool De Sprong in Hoogeveen. U kunt het oud papier naar de containers achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan brengen. Trouwen op Internet
Via de website van de gemeente kunt u deze week twee huwelijksplechtigheden volgen. Vrijdagmiddag 9 mei trouwen Jan Gerjo Zwiep en Jentje Dekker om 13.00 uur in het raadhuis van Hoogeveen. Om 16.00 uur trouwen René Lambert Jan de Jonge en Ineke Johanna Margaretha Lenten. Om de huwelijksvoltrekkingen rechtstreeks te volgen gaat u naar www.hoogeveen.nl en klikt u op het cameraatje in de oranje balk.
'Met meer duikers hebben we meer kans om mens en dier in het water te redden'.
Belevenissen van een brandweerduiker
In het dagelijks leven werkt de 37-jarige Harry Arends als allround productiemedewerker bij Impress in Hoogeveen. Daarnaast is hij sinds 1 januari 2000 duiker bij de vrijwillige brandweer Hoogeveen. Wat trekt je aan in de brandweer?
,,Ik kreeg een brief thuis met daarin het verhaal dat een ongeval in het water niet goed was afgelopen door het ontbreken van een duikteam. Na het lezen van deze brief heb ik me aangemeld bij de brandweer. Door het formeren van een duikteam wordt er nu adequate hulp geboden aan mens en dier die te water zijn geraakt. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij".

Wat is je mooiste ervaring ?

,,We hebben onlangs een oefening van het duikteam vastgelegd op video. Deze video is vertoond op de consumentenbeurs en ik heb gemerkt dat mensen hierdoor een beter beeld krijgen van het werk van een brandweerduiker. Dit ervaar ik als zeer positief. Mijn mooiste ervaring heeft nog niet plaatsgevonden, maar ik hoop dat we in de toekomst mens en dier zullen redden".
Waarom zouden andere mensen bij het duikteam van de brandweer moeten gaan?
,,Met meer duikers hebben we meer kans om mens en dier in het water te redden".
Wat heb je aan je ervaring als vrijwilliger bij de brandweer? Gebruik je de dingen die je
leert ook in het dagelijks leven?
,,Door de ervaringen als vrijwilliger bij de brandweer kan ik beter met stress om gaan. Vooral bij een uitruk moet je je zenuwen bedwingen. Nuchter nadenken en weten wat je doet zodat je je eigen leven en dat van anderen niet op het spel zet".

Sta ook standby!

De vrijwillige brandweer zoekt nieuwe mensen. Het werk is enerverend, het nut is groot en de teamgeest is top. Ook interesse? Kom naar de informatieavond op maandag 26 mei a.s. om 19.30 uur in de brandweerkazerne aan de Industrieweg. Bellen met de brandweer kan ook: via 291182. Vraag naar Linda Walkier.

Sportevenement voor bovenbouw basischool

In de week van 12 tot en met 16 mei houden sportcommissie Hoogeveen, Sport Drenthe en de Stichting Sportstimulering Hoogeveen een groot sportevenement. Hiervoor zijn basisschoolleerlingen van groep vijf, zes, zeven en acht uitgenodigd.

Groep zeven en acht

De leerlingen van groep zeven en acht sporten op maandag 12 mei en donderdag 15 mei. Totaal zullen er op deze dagen ruim 1000 leerlingen in teamverband deelnemen aan atletiek, triatlon, zeskamp en peanutbal. Per dagdeel kunnen de leerlingen kiezen voor een onderdeel. Als de leerlingen op maandag en donderdag komen kunnen ze aan alle onderdelen deelnemen. De activiteiten zijn op de sportvelden van HZVV, de atletiekbaan, het zwembad en de wielerbaan. Het programma duurt van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Groep vijf en zes

Woensdagmorgen 14 mei is er een sportochtend voor groep vijf en zes. Zij kunnen op een recreatieve manier sporten van 9.00 uur tot 12.00 uur. Ook deze sportactiviteiten houden we op de voetbalvelden van HZVV. Bezoekers zijn van harte welkom.

Negende Avondvierdaagse in Hoogeveen en omgeving

De Stichting Sportstimulering Hoogeveen houdt dit jaar voor de negende keer de Avondvierdaagse. Van 10 tot en met 13 juni kunnen wandelaars hun hart ophalen. Net als voorgaande jaren zijn de afstanden vijf en tien kilometer. Dit jaar zijn er speciaal voor de individuele wandelaar 15-kilometerroutes uitgezet, Een goede voorbereiding op bijvoorbeeld de Vierdaagse van NijmegenDeze routes zijn alleen voor individuele wandelaars. De scholen en grotere gezelschappen kunnen zich inschrijven voor de 5 en 10 kilometer.

Start

De start van de Avondvierdaagse is op dinsdag en woensdag vanaf voetbalvereniging De Weide aan de Elbe. Donderdag en vrijdag is de start bij voetbalvereniging Hoogeveen aan de Sportveldenweg.

De kosten voor deelname bedragen:

* leden wandelbond en groepen groter dan 10 deelnemers 2,50
* niet-leden wandelbond 2,75

Deelname voor 1 avond

* leden wandelbond en groepen groter dan 10 deelnemers 2,00
* niet-leden wandelbond 2,50

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Sportstimulering Hoogeveen. De stichting is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Telefoon (0528)- 291463.

Startbijeenkomst Dorpsontwikkelingsplan Nieuwlande

Het project Dorpsontwikkelingsplan Nieuwlande gaat van start op woensdag 21 mei. De startbijeenkomst begint om 19.30 uur in Doprshuis 't Dwarsgat, Brugstraat 16 in Nieuwlande.

Op deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de aanpak van het project. Wat gaan we doen? Wie gaat wat doen? Wat verwacht de gemeente van de inwoners van Nieuwlande? Ook wordt op deze avond de Dorpsoverleggroep samengesteld.

Knelpunten en oplossingen

De gemeente Hoogeveen wil tot ongeveer september 2004 samen met de inwoners en organisaties van Nieuwlande bepalen wat er gaat veranderen in Nieuwlande. In eerste instantie brengt de gemeente knelpunten in beeld. Daarna worden oplossingen gezocht voor die knelpunten. Dat alles resulteert uiteindelijk in een Dorpsontwikkelingsplan waarin staat wat er met ingang van 2005 in Nieuwlande gaat veranderen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze bijeenkomst of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw G.H. Lunsing, projectleider gemeente Hoogeveen, telefoonnummer (0528) - 291389. U kunt haar ook mailen: G.H.Lunsing@Hoogeveen.nl
Ravenna volop in verkoop
Bouwfonds Woningbouw heeft enkele weken geleden de vergunningaanvraag ingetrokken voor de bouw van vijf huizen van het type Ranonkel aan de Kolblei in Erflanden in Hoogeveen. Daarvoor in de plaatst is het type Ravenna ontworpen. Aan de Kolblei komen vijf huizen van dit type. Bij velen bestond de indruk dat voor de woningen van het type Ravenna de bouwvergunningaanvraag was ingetrokken. De Ravennawoningen zijn op dit moment in de verkoop. Als de vergunning voor woningen type Ravenna volgens planning wordt verleend, kan de bouw in de loop van dit jaar beginnen.
Meer informatie vindt u op de website over Erflanden. Mededelingen

* Kats P.J., bouwen van een berging/bijkeuken, Schoklandstraat 24
* Uittenbogaard W., uitbreiden van een woning, De Wulp 60
* Steenstra K., uitbreiden van een woning, Randervordestraat 8
* Diaz Leon J.L., plaatsen van een carport, Julianastraat 16
* Kuipers F., uitbreiden van een woning, Groenland 23
* Okken B., verbouwen van een schuur/paardenstal, Zuideropgaande (nabij 106), Hollandscheveld

* Voortman J.W., uitbreiden van een woning, De Zicht 5
* Sosef J., uitbreiden van een woning, De Schoener 3
* Duinkerken L.J.M., bouwen van een schuilstal, Bottersdijkje
* Dekker H., gedeeltelijk vernieuwen van een loods, Jan Slotswijk 116, Elim

* Dekker H., gedeeltelijk slopen van een loods, Jan Slotswijk 116, Elim

* Nijmeijer L., slopen van een woonhuis, Hollandscheveldse Opgaande 46, Hollandscheveld
Raadhuisplein 24.

* Broné T.A., bouwen van een tuinhuisje, Haverkamp 22
* Rekers W.H., veranderen van de gevel, Stuifzandseweg 49
* Pijpers I.P.R., plaatsen van een carport, Meerkoetlaan 22
* Zuurman A.J., uitbreiden van een woning, van Leeuwenhoekstraat 49
* Slagter W.A., uitbreiden van een woning, De Zende 8
* With de J.H., plaatsen van een kap op de garage en vergroten van de woning, De Vlegel 11

* Nijmeijer H.J., plaatsen van een kap op de garage en vergroten van de woning, De Vlegel 13

* Scholing B.M., plaatsen van een dakkapel op de woning, Behringhof 53

* Vinne van der H., verbouwen van een loods, Krakeel 53, Noordscheschut

Vergunning trainingsweekend Hollandscheveld

Op 14 juni en 15 juni 2003 organiseert de Vereniging van Duitse Herdershonden Kringgroep Hoogeveen op haar trainingsveld aan de Oostwijk in Hollandscheveld haar jaarlijkse trainingsweekend. Op deze dagen vinden de activiteiten plaats van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Aanhanger Atlaslaan/De Kroon

Al geruime tijd staat op een groenstrook op de hoek van de Atlaslaan met De Kroon een aanhanger geparkeerd. Deze aanhanger mag hier niet staan. Wij verzoeken de eigenaar zich bij ons te melden op telefoonnummer 291 244. Wanneer de eigenaar zich niet meldt, wordt de aanhanger na 15 mei verwijderd.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* Dura Vermeer Parkmanagement B.V. voor het tijdelijk plaatsen van een directiekeet op het perceel Buitenvaart 1001 te Hoogeveen.

Het bouwplan ligt met ingang van 8 mei 2003 gedurende twee weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan iedereen, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen Buitengebied Ruinen en Landelijk Gebied ten behoeve van de volgende bouwaanvragen:

* E.G. Vredeveld, voor het uitbreiden van de woning en vernieuwen van de garage op het perceel Hoogeveenseweg 11 te Fluitenberg;
* R. Bosma, voor het bouwen van een schuur op een perceel aan de Rauweveldweg te Elim.

De bouwaanvragen liggen met ingang van 8 mei 2003 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvragen bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.