Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple introduceert nieuwe eMac-lijn

Compleet systeem voor de digitale levensstijl nu vanaf 986,51 euro inclusief BTW

Bunnik, 6 mei 2003 - Apple kondigt vandaag een geheel nieuwe serie eMacs aan, die beduidend sneller en lager geprijsd zijn dan hun voorgangers. De populairste desktopcomputer voor thuis en in het onderwijs is nu voorzien van een 1-GHz PowerPC G4-processor, een snellere SuperDrive met viervoudige snelheid, een razendsnelle ATI Radeon 7500 grafische processor, een harde schijf tot 80 GB en ingebouwde ondersteuning voor de draadloze AirPort Extreme-netwerkvoorziening. Het voordeligste PowerPC G4-systeem heeft een plat CRT-beeldscherm van 17-inch, een zeer compact alles-in-één-ontwerp dat nog minder diep is dan dat van de originele iMac en een prijs die begint bij 986,51 euro inclusief BTW.

"De eMac is een groot succes bij klanten in het onderwijs en andere gebruikers en is nu nog krachtiger en voordeliger dan ooit tevoren," aldus Greg Joswiak, vice-president Hardware Product Marketing van Apple. "De eMac is een compleet systeem dat ideaal is als beginpunt voor een digitale levensstijl."

De eMac heeft een plat CRT-beeldscherm van 17-inch, ondersteunt resoluties tot 1280 bij 960 pixels in 24-bits kleuren en heeft een weergavegebied dat 40 procent groter is dan dat van doorsnee 15-inch CRT-beeldschermen. De eMac is leverbaar in drie standaardconfiguraties: met een cd-romspeler, met een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid voor het afspelen van dvd's en het branden van cd's (nu tweemaal zo snel als voorheen) of met Apple's revolutionaire SuperDrive (dvd-r-/cd-rw-eenheid) voor het branden van dvd-, cd-r- en cd-rw-schijven (tweemaal zo snel als voorheen).

Ook op het gebied van draadloze communicatie bevat de eMac de nieuwste technologie in de vorm van een ingebouwde antenne en een kaartsleuf die ondersteuning bieden voor draadloze AirPort Extreme 802.11g-netwerken. AirPort Extreme kan gegevens versturen met een snelheid tot 54 Mbps (bijna vijf keer zo snel als oudere draadloze-netwerktechnologieën) en is toch volledig compatibel met de miljoenen 802.11b WiFi-apparaten die momenteel wereldwijd in gebruik zijn*. De eMac is tevens voorzien van ingebouwd 10/100BASE-T Ethernet en een 56K V.92-modem, zodat klanten op alle mogelijke manieren verbinding kunnen maken met netwerken en het internet.

Elke eMac is optimaal afgestemd op de digitale levensstijl dankzij het standaard meegeleverde iLife, het pakket bekroonde programma's dat bestaat uit iTunes voor het beheren van digitale muziek, iPhoto voor het ordenen en uitwisselen van digitale foto's, iMovie voor het maken van digitale films en iDVD (op modellen met een SuperDrive) voor het maken van dvd-films met een professioneel tintje. Dankzij vijf USB-poorten en twee FireWire-poorten, die handig aan de zijkant van de computer zijn geplaatst, kunnen allerlei populaire plug-and-play-apparaten, zoals digitale camcorders, digitale fotocamera's, printers en scanners, snel en eenvoudig op de eMac worden aangesloten. Naast versie 10.2 van Mac OS X wordt bij elke eMac ook AppleWorks en Internet Explorer geleverd.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe eMac-modellen zijn per direct leverbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en via erkende Apple resellers.

De eMac met een plat CRT-beeldscherm van 17 inch en een adviesprijs van 986,51 euro inclusief BTW heeft de volgende specificaties:
- PowerPC G4-processor van 800 MHz;

- cd-romspeler;

- ATI Radeon 7500 met 32 MB videogeheugen;

- 128 MB systeemgeheugen;

- ATA harde schijf van 40 GB.

De eMac met een plat CRT-beeldscherm van 17 inch en een adviesprijs van 1188,81 euro inclusief BTW heeft de volgende specificaties:
- PowerPC G4-processor van 1 GHz;

- gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid (32-voudige snelheid);
- ATI Radeon 7500 met 32 MB videogeheugen;

- 128 MB systeemgeheugen;

- ATA harde schijf van 60 GB.

De eMac met een plat CRT-beeldscherm van 17 inch en een adviesprijs van 1545,81 euro inclusief BTW heeft de volgende specificaties:
- PowerPC G4-processor van 1 GHz;

- SuperDrive (gecombineerde dvd-r-/cd-rw-eenheid) met 4-voudige snelheid;
- ATI Radeon 7500 met 32 MB videogeheugen;

- 256 MB systeemgeheugen;

- ATA harde schijf van 80 GB.

De verkrijgbare maatwerkopties en accessoires zijn onder andere extra geheugen, een AirPort Extreme BaseStation en AirPort Extreme-kaart, en het AppleCare Protection Plan.

Voor klanten in het onderwijs gelden speciale prijzen. Ga naar de Apple Store voor het Onderwijs (www.apple.com/nl/education/store) of bel 0800-0230432.


*Gebaseerd op de IEEE 802.11g-ontwerpspecificatie voor draadloze netwerkapparatuur. Voor hogere gegevenssnelheden dan 11 Mbps zijn een AirPort Extreme BaseStation, een AirPort Extreme-kaart en een voor AirPort Extreme voorbereide computer nodig. De werkelijke snelheid kan variëren en is afhankelijk van de afstand tot de BaseStation, de omgeving en andere factoren.
© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, eMac, SuperDrive, iMac, AirPort, iLife, iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, FireWire, AppleWorks, Apple Store en AppleCare zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple en fotomateriaal van de producten: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrice Hijsterborg
Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel: +31(0)30-6593900
Fax: +31(0)30-6593850
E-mail: hijsterborg.p@euro.apple.com