Gemeente Woerden

Gezocht: mensen die hulp hebben geboden tijdens en na Watersnoodramp 1953

Het projectbureau Delta 2003 in Zeeland is op zoek naar hulpverleners die zich hebben ingezet tijdens en na de watersnoodramp van 1953. Het gaat om mensen die hulp hebben geboden, hetzij op eigen initiatief, hetzij via hulporganisaties (zoals Rode Kruis of de krijgsmacht), in de eigen omgeving of in het rampgebied. Het projectbureau denkt daarbij aan redders van mensen en dieren, mensen die evacués hebben opgevangen en mensen die hebben geholpen bij het dichten van dijken en de wederopbouw.

Bijeenkomst hulpverleners
In opdracht van het Bestuurlijk Overleg Delta 2003, waarin onder meer de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant, rijkswaterstaat en gemeenten uit het rampgebied vertegenwoordigd zijn, organiseert de projectgroep Hulpverlening watersnood 1953 op donderdag 18 september 2003 in Tholen en Bergen op Zoom een bijeenkomst voor hulpverleners uit binnen en buitenland. Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van activiteiten in het herdenkingsjaar, vijftig jaar na de ramp, dat begon met de Nationale Herdenking op 1 februari 2003, in Oude-Tonge in Zuid-Holland en Ouwerkerk in Zeeland. Door na te gaan wie van de individuele hulpverleners nog in leven zijn en waaruit hun hulp heeft bestaan, wil de organisatie nadere invulling aan de bijeenkomst in september geven. Uit alle aanmeldingen zal een aantal mensen worden uitgenodigd voor de bijeenkomst op 18 september.

Aanmelden kan tot 6 juni 2003
Schriftelijke aanmeldingen met daarin naam, geboortejaar, adres en telefoonnummer van de hulpverlener en de aard van de inzet kunnen worden gestuurd naar het Projectbureau Delta 2003, Antwoordnummer 75, 4330 VB Middelburg, ter attentie van mevrouw A.M. Vinke. U kunt uw gegevens ook per computer verzenden naar het e-mailadres: am.vinke-vermazen@zeeland.nl
Wanneer u iemand kent die aan de hulpverlening heeft meegedaan, kunt u die persoon of personen ook zelf aanmelden. Deze aanmelders wordt verzocht ook de eigen gegevens door te geven. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 6 juni 2003. De persoonsgegevens worden door het projectbureau alleen gebruikt voor de Bijeenkomst Hulpverlening en niet aan anderen beschikbaar gesteld.