Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 15.30 uur

Man bedreigd en beroofd

AUSTERLITZ- Dinsdagmorgen is een man beroofd. Omstreeks 08.00 uur reed een bromfietser over de Woudenbergseweg, komende uit de richting van Woudenberg. Over de berg voorbij de piramide kwam er een auto naast de bromfietser rijden. Hierin zaten 2 mensen. Deze dwongen de bromfietser tot stilstaan, wat hij in eerste instantie niet deed.

Onderaan de berg werden de bedreigingen heftiger, waarop de bromfietser besloot om linksaf te slaan de Traay, op richting Driebergen. Na 50 meter reed hij rechtsaf de Recreatieweg op. Na ongeveer 200 meter werd de bromfietser bang om overreden te worden door de auto en stopte. Daar werd de brommer bedreigd met een vuurwapen en gesommeerd zijn spullen af te geven. Daarna werd hij meerdere malen geslagen en geschopt.

De politie zoekt getuigen van dit voorval en roept mensen op die iets gezien hebben zich te melden bij district Binnensticht, op telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Veel te snel

ZEIST- Dinsdag is het rijbewijs van een man ingenomen, nadat hij veel te hard reed. Agenten zagen een man in een snelle auto rijden over de N 237. De snelheid die gemeten werd was 151 km/u, terwijl op deze weg 80 km/u is toegestaan. Na de 30-jarige man uit Soest een stopteken te hebben gegeven, werd het rijbewijs van de man ingenomen.