Gemeente Zwolle

Schuttingproject in de Kamperpoort

Tot aan de zomervakantie worden diverse huurwoningen in de Kamperpoort voorzien van een gloednieuwe schutting. Het project Onze Buurt Aan Zet (OBAZ) levert een financiële bijdrage aan het schuttingproject. OBAZ is een initiatief van het Rijk en heeft tot doel om in samenspraak met de bewoners de leefbaarheid en veiligheid in wijken te vergroten. In Zwolle zijn de Diezerpoort en de Kamperpoort voor dit project geselecteerd.

Tijdens een bespreking van de OBAZ-projecten in de Kamperpoort, hebben de wijkbewoners massaal te kennen gegeven dat zij een deel van het geld willen inzetten voor het schuttingproject. Het project heeft tot doel om de uitstraling en het aangezicht van de buurt te verbeteren door het plaatsen van kwalitatief goede schuttingen. Deze schuttingen grenzen aan tuinranden, gangpaden of aan de openbare weg. Verwacht wordt dat het schuttingproject tevens een bijdrage levert aan het vergroten van het veiligheidsgevoel.

Hoe werkt het?
Op dit moment leggen medewerkers van TRAVERS huisbezoeken af. Met de huurders wordt individueel het project doorgesproken. Als alle spelregels bij de hoofdhuurder bekent zijn, en hij of zij daarmee akkoord is, worden er werkafspraken gemaakt. Zo is de huurder bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor het verwijderen en afvoeren van de bestaande erfafscheiding. De afspraken worden in een overeenkomst vastgelegd. Het projectplan is voor degenen die interesse hebben af te halen bij het inloopcentrum Kamperpoort aan de Veemarkt 23.

Zelfwerkzaamheid
Kenmerkend voor de organisatie van het schuttingproject is de hoge mate van zelfwerkzaamheid van de bewoners. Zo hebben diverse wijkbewoners de afgelopen maanden meegedacht en richting gegeven aan het schuttingproject. Naast de bewoners en de gemeente zijn er andere partners betrokken bij het schuttingproject. Het opbouwwerk van de Stichting TRAVERS heeft de participatie van bewoners begeleid. De woningbouwcorporaties DeltaWonen en Openbaar Belang organiseren de uitvoering van dit project en dragen er financieel aan bij.

Houd de Wijzer in de gaten!
In de Wijzer komen om de beurt OBAZ-projecten uit de Diezerpoort en de Kamperpoort aan bod. In de volgende Wijzer, die verschijnt op woensdag 21 mei 2003 is het de beurt aan een project uit de Diezerpoort.


---