Politie Gelderland-Midden

Zevenaar, Politie onderzoekt woninginbraken
Publicatiedatum: 06-05-2003

ZEVENAAR - In Zevenaar heeft zich sinds 2 mei een groter aantal woninginbraken of pogingen daartoe voorgedaan dan normaal het geval is: acht in totaal. Omdat de inbraken volgens een vergelijkbare werkwijze zijn gepleegd, heerst het vermoeden dat het gaat om dezelfde dader(s). De politie heeft een opsporingsonderzoek ingesteld.

In de nacht van 2 mei werd ingebroken in drie woningen gelegen aan de Schaapsdrift, Hertog Johanstraat en de Chopinstraat. Op 5 mei werd 's nachts ingebroken in drie woningen aan de Gersdorfsestraat en overdag nog eenmaal in dezelfde straat. Bij één van de drie nachtelijke inbraken werd de inbreker door de bewoners overlopen. Ook in de Gounodstraat werd in de nacht van 5 mei een woninginbraak gepleegd, waarbij de inbreker door de bewoner werd overlopen. Beide keren maakte de inbreker zich zonder buit uit de voeten. In een aantal andere gevallen werd geld ontvreemd.

Bij twee van de acht inbraken werd het de dader(s) makkelijk gemaakt doordat er sprake was van een openstaand raam en een niet goed functionerend bovenlichtje dat door de inbreker kon worden opengeduwd. In een derde geval zat de sleutel - aan de binnenkant - nog in het slot van de achterdeur. Door het raampje boven de deur te forceren kon de inbreker met deze sleutel vervolgens de deur van binnenuit openmaken. In de andere gevallen verschafte de inbreker zich de toegang tot de woning door een raam open te breken.

De inbraken hebben de aandacht van de politie. De technische recherche verricht in alle door de inbreker bezochte woningen - ook in die waarin het bleef bij een poging - onderzoek naar sporen. In de straten waar de inbraken hebben plaatsgevonden wordt een buurtonderzoek gehouden dat wellicht leidt tot relevante opsporingsinformatie. De politie wijst nogmaals op het belang van een goed afgesloten woning, met degelijk hang- en sluitwerk. Verder verzoekt de politie eenieder met klem om direct te bellen, dus niet te wachten tot de volgende dag, wanneer er iets verdachts wordt gehoord of gezien bij de eigen of bij andermans woning.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
District Rivierenland
0316-368031

---