Gemeente Uithoorn

ACTUEEL

AFWIJKENDE OPENINGSTIJDEN GEMEENTEWINKEL EN VVV / ANWB !!

Hemelvaartsdag en Pinksteren komen er weer aan. Dat betekent afwijkende openingstijden voor de gemeentewinkel en de VVV / ANWB in het gemeentehuis.
Hierbij een overzicht met de precieze data.

Datum Gemeentewinkel VVV / ANWB Hemelvaart
Donderdag 29 mei 2003 Gesloten Gesloten Vrijdag 30 mei 2003 Gesloten Gesloten Pinksteren
Maandag 9 juni 2003 Gesloten Gesloten

BORSTELEN EN SPUITEN

De gemeente Uithoorn start deze week met onkruidbestrijding in goten en op de straten. De laatste jaren werden de straten geborsteld. Het resultaat gaf veel kritiek en aanleiding om de onderhoudsmethode te veranderen.
In 2003 gaat de gemeente de bestrating onkruidvrij houden door twee keer selectief te spuiten en drie keer te borstelen. Het borstelen zal de eerste twee ronden vooraf gegaan worden door een spuitronde. Dit spuiten vindt plaats drie weken voorafgaand aan het borstelen.
Uw medewerking gevraagd...
Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat de straat niet vol staat met auto's. Dit geldt vooral voor de borstelronde. Een lastige opgave voor u en voor de gemeente. U begrijpt dat uw medewerking meehelpt aan het resultaat: een schone straat voor ons allemaal.
In de gemeente Uithoorn is het beleid dat de bewoners de stoep voor de woning zelf onkruidvrij houden. Ook bij de nieuwe werkmethode wordt de stoep overgeslagen en dus niet geborsteld. Alle bewoners worden opgeroepen om de trottoirs voor de woningen schoon te houden van onkruid.

Hieronder leest u wanneer uw straat geborsteld wordt. Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Wijkbeheer en Afvalinzameling, telefoon 561127.

Maandag 19 mei
Parkeerplaats bij Monetflat, Gasperiflat, en de Coudenhoveflat Gedeelte parkeerplaats Romeflat, Straatsburgflat en de Brusselflat Op het infobord bij de entree van de flat vindt u meer informatie.

Dinsdag 20 mei
Gedeelte parkeerplaats Briandflat, Churchillflat, Schumanflat, Romeflat, Straatsburgflat en de Brusselflat.
Op het infobord bij de entree van de flat vindt u meer informatie.

Woensdag 21 mei
Gedeelte Schumanflat, Churchillflat, Briandflat en de parkeerplaats bij de Tweemaster.
Op het infobord bij de entree van de flat vindt u meer informatie.

Donderdag 22 mei
Het gebied binnen de Heijermanslaan, Wiegerbruinlaan, Arthur van Schendellaan en Achterberglaan. Met uitzondering van de parkeerplaatsen winkelcentrum Zijdelwaardplein.
Vrijdag 23 mei
Het gebied binnen de Achterberglaan, Arthur van Schendellaan en de Wiegerbruinlaan en het Libellebos.

Maandag 26 mei
Zijdelwaardplein
Het gebied binnen de Zijdelweg, Aan de Zoom en aan het Spoor. Parkeerplaats Legmeerplein
Parkeerplaats bij Madelief
Parkeerplaats bij Melde
Parkeerplaats bij Bijvoet

Dinsdag 27 mei
Het gebied binnen de Zijdelweg, Aan de Kant en de Bertram Parkeerplaats bij Boterbloem

Woensdag 28 mei
Het gebied binnen de Randweg, In het midden, Bertram en Op de Klucht

Donderdag 29 mei
Het gebied binnen de Randweg, Aan de Zoom, In het Rond en In het Midden

Vrijdag 30 mei
Het gebied binnen de Zijdelweg, Aan de Zoom en In het Rond
BELEIDSREKENING 2002 TER INZAGE

Burgemeester en wethouders van Uithoorn brengen ter openbare kennis dat de (beleids)-rekening van lasten en baten van de bestuursdienst voor 2002, vanaf heden in het gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16, voor een ieder ter lezing is neergelegd

Deze rekening is verkrijgbaar tegen betaling van de kosten welke bedragen:

voor een beleidsrekening van de bestuursdienst per stuk: EUR7,05 voor een beheersrekening van de bestuursdienst per stuk: EUR82,25 voor een volledig exemplaar van de bijlagen bij de rekening van de bestuursdienst per stuk:EUR 58,30.

PLANNING WERKZAAMHEDEN CAI WESTLAND

Zoals u misschien weet is CAI Westland, de nieuwe eigenaar van de kabelnetten in Aalsmeer en Uithoorn. Dit bedrijf is momenteel druk bezig om de kabelnetten per 1 juli a.s. volledig gereed te hebben voor het leveren van hun diensten. Op het onderstaande planningsschema en het wijkkaartje kunt u zien wanneer de werkzaamheden in uw wijk starten.

Week 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Wijk
62
61
60
26
25
24
21
20
11
10
8
7
6
5
4
3

2

1


LOKAAL BLIJFT OP DE KABEL BIJ CAI WESTLAND

Vertrouwde lokale radio- en tv zenders zoals RTV Noord-Holland ( Radio en TV Noord Holland), Rick FM en AT5 blijven via de kabel te beluisteren en te zien. Zij het wel via een andere kanaal en frequentie nl:
Radio Noord-Holland: frequentie 93,10
Radio Rick FM: frequentie 99,00
AT5 Kanaal 21, frequentie 473,25
TV Noord Holland: Kanaal 64, frequentie: 812,25

Meer daarover leest u op blz. 20 van het huisblad HA!KABEL van CAI-Westland. Allle inwoners van Uithoorn hebben net voor de Paasdagen een exemplaar van HA!KABEL ontvangen. Op blz. 21 en 22 treft u de nieuwe frequenties aan van alle tv- en radio zenders die CAI Westland u biedt.

KLACHTEN

Het kan zijn dat u zich onheus bejegend voelt door een gedraging van een bestuurder of ambtenaar. In dat geval kunt u schriftelijk een klacht indienen bij de gemeente, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Op uw klacht wordt zo snel mogelijk gereageerd.

Bent u het niet eens met deze reactie dan kunt u uw klacht schriftelijk voorleggen aan de Nationale ombudsman, Bezuidenhoutseweg 151, postbus 93122, 2509 AC Den Haag. U doet er verstandig aan eerst het gratis telefoonnummer 0800- 33 5555 te bellen om te informeren of de Nationale ombudsman wel iets voor u kan betekenen. Zo'n telefoontje voorkomt dat u onverhoopt voor niets een brief naar de ombudsman schrijft.