Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-05-2003
Persberichten dinsdagmiddag 6 mei 2003
Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Rijden in onverzekerde auto

RODEN Vanmorgen reed een 48-jarige autobestuurder uit Groningen over het Oosteinde in een onverzekerde auto. De man kreeg een proces-verbaal.

Autoinbreker meldt zich

ASSEN Gistermiddag ontdekte een 39-jarige uit Zwiggelte afkomstige eigenaar van een aan de Zuidhaege geparkeerde auto dat in de auto in gebroken was. Toen hij bij de auto kwam ging het alarm af en zag hij dat er een ruit was vernield. Tevens bleek dat de radardetector gestolen was.

Vanmorgen meldde een bekende van de politie, een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, zich aan het bureau in Assen en bekende deze autoinbraak. De man werd aangehouden en ingesloten. In verband met zijn drugsverslaving had de man de detector verkocht en er drugs voor gekocht. Omdat de man merkte dat hij niet goed bezig was meldde hij zich vrijwillig bij de politie. Onderzoek naar meerdere feiten volgt.

Autoinbraken

EXLOO Vonden er afgelopen nacht twee autoinbraken plaats aan de Badhuisweg en de Volmachtenweg. Door bij een auto de ruit in slaan en bij de ander het portier te verbuigen konden de autos geopend worden. De buit bestond in beide gevallen uit autoradio-cd-spelers.

Winkeldiefstal

MEPPEL Vanmorgen werd een 27-jarige man uit Meppel aangehouden terzake winkeldiefstal. De man nam bij een supermarkt aan het Prinsenplein 2 potten witte bonen in tomatensaus en twee koeken weg zonder te betalen. De man bekende de diefstal en kreeg een snelrechtdagvaarding

Rijden zonder helm en nog veel meer .

EMMEN Een 22-jarige Emmenaar viel vanmiddag rijdende op zijn bromfiets op omdat de man geen helm droeg. Na onderzoek bleek tevens dat de bromfiets niet verzekerd was, de bestuurder niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en dat de bromfiets opgevoerd was. De man werd hiervoor bekeurd.