Ingezonden persbericht

Almeers bedrijf brengt unieke technologie naar Nederland

HydroXS, chemicaliënvrije water behandeling

ALMERE, 20030506 -- Na 6 jaar met groot succes te zijn ingevoerd in de Amerikaanse markt presenteerd HydroXS exclusief de VRTX unit. Deze unit stelt de gebruiker in staat Koeltoren en Condensorwater alsmede diverse andere industriële waterstromen op milieu bewuste en economische manier te behandelen. Volgens X. Terpstra, algemeen directeur van HydroXS komt hiermee een einde aan het eindeloos toevoegen van schadelijke chemicaliën en biocides aan koel en proceswater die uiteindelijk in het milieu belanden."De sterkte van VRTX ligt met name in het feit dat hiermee zowel Kalk en Roest als Bio Fouling en Bacterie problemen zijn op te lossen"

Een korte introductie op de Aquatech beurs in Amsterdam leerde dat er een gezonde hoeveelheid interesse was vanuit de industrie in alternatieve vormen van waterbehandeling.

HydroXS richt zich met name op de grote producerende bedrijven die te maken hebben met koelwater en proces water stromen. De VRTX machine maakt gebruik van een ingekamerde vaccumlens waarin het water wordt versneld zodat een vacuüm ontstaat. Dit vacuüm onttrekt kooldioxide aan het chemisch evenwicht waardoor de opgeloste kalkverbinding verandert in een vaste verbinding die niet meer aan de wanden van bijv. waterleidingen hecht. De krachtige micro cavitatie wekt op microschaal temperaturen tot 5000c op waardoor bacteriën zoals Legionella, E-Coli en Bio-Fouling vernietigd word. Omdat de aanwezige corrosieve gassen in dit proces ontrokken worden aan het water ontstaat een gunstige verhoogde pH waarde die roest formatie kompleet tegen te gaan. Het gunstige effect op de indikkingwaarde van bijvoorbeeld koeltorenwater heeft een reductie of zelfs eliminatie van spui tot gevolg. Aldus Ir. R.J.de Wit (Technisch Directeur)

Het complete installatiewerk alsmede de technische begeleiding levert HydroXS zelf dit is met name een sterk economisch punt van dit jonge Almeerse bedrijf aldus R. Blokzijl Financieel Directeur.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.hydroxs.nl www.vrtx-technologies.com of kunt u bellen 036-5366454