Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Verkeer en Waterstaat op Internationale Architectuurbiënnale

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is vertegenwoordigd op de Internationale Architectuurbiënnale in Rotterdam, die morgen wordt geopend. Architectuurstad Rotterdam vormt tot 7 juli een podium voor debat, ideeën en reflectie.
In het paviljoen van de overheid, Ruimte voor mobiliteit, is een selectie van de projecten van het Rijk te vinden. Verkeer en Waterstaat toont onder meer drie hoogtepunten van het innovatieprogramma Wegen naar de Toekomst: het snelweghuis, de fenomenale weg en vervoer in de toekomst.
Ook wordt onder de noemer Panorama Nederland geëxposeerd met panoramafotos en luchtfotos van de Westerscheldetunnel, de Hogesnelheidslijn-Zuid en snelwegen. Ook Het Nieuwe Rijden, een initiatief van een aantal maatschappelijke organisaties, marktpartijen en de overheid met het doel kooldioxide-uitstoot te verminderen, heeft een plek gekregen op de biënnale.
Naast al deze uitingen van Verkeer en waterstaat wordt er ook aandacht besteed aan het Routeontwerp A12, nieuwe sleutelprojecten en het Atelier HSL. Meer informatie is te vinden op de site van Wegen naar de Toekomst of op www.hslzuid.nl of www.hetnieuwerijden.nl.