Nieuwsbericht

dinsdag, 6 mei 2003, 16.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto's
Heerhugowaard, maandag 5 mei 2003.
Tussen zaterdag 3 mei en maandag 5 mei werd een auto ontvreemd vanaf de H.T. Kuipers-Rietbergtuin. Zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur parkeerde de eigenaar zijn auto daar. Toen hij maandagmiddag omstreeks 13.00 uur zijn auto wilde pakken bleek het voertuig te zijn verdwenen. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken XD-32-FN. Castricum, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagmorgen ontdekte de eigenaar van een Opel Kadett dat zijn auto was verdwenen. Het voertuig stond geparkeerd op de Nienke van Hichtumstraat. Het betreft een rode personenauto met het kenteken DD-LX-79. Volgens een buurtbewoner stond de auto omstreeks 06.00 uur in de straat geparkeerd. Vermoedelijk heeft de diefstal dus plaats gevonden op dinsdagmorgen tussen 06.00 en 07.30 uur. Even verderop in dezelfde straat werd in dezelfde nacht een auto opengebroken door het vernielen van een raam. Vanuit de auto werd een radio-installatie en een mobiele telefoon weggenomen. Of de diefstal van de auto en deze inbraak zijn gepleegd door dezelfde dader(s) is niet bekend

Inbraak en vernielingen
Zuid-Scharwoude, maandag 5 mei 2003.
Maandagmiddag werd aangifte gedaan van een inbraak in de kantine van en sportvereniging aan de Pootjesdam. Om op het sportterrein te komen werd een deel van het hekwerk vernield. Daarna werd een raamluik weggenomen en een thermopaneraam ingegooid. Men doorzocht het hele pand. Uiteindelijk werd een grote hoeveelheid snoepgoed weggenomen. In de kantine van een naast gelegen sportterrein wed gepoogd in te breken. Daar werden een aantal vernielingen aangericht aan het gebouw en het hekwerk. Een in de directe omgeving gelegen kinderboerderij moest het eveneens ontgelden. Daar bleken een aantal buitenhokken te zijn opengezet. Of hierdoor schade is ontstaan is niet bekend.

Inbraken in auto's
Heerhugowaard, maandag 5 mei 2003.
Maandag werd door een groot aantal autobezitters aangifte gedaan van inbraak in hun auto's. De voertuigen stonden geparkeerd op straten in de Planetenbuurt en de Bomenbuurt. In alle gevallen kwam men in de auto's door het vernielen van de portiersloten. Meestal werd de radioapparatuur uit de auto weggenomen. In een aantal gevallen bleken ook andere waardevolle spullen te zijn verdwenen. In totaal deden negen eigenaren aangifte. Het is niet bekend of alle inbraken zijn geplaagd door dezelfde dader(s).

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Wieringerwerf/Kolhorn, maandag 5 mei 2003.
Maandagmiddag is er van 13.30 uur tot 15.15 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Terpweg in Wieringerwerf en de Havenweg in Kolhorn. In deze periode zijn vijf automobilisten bekeurd die zonder autogordel reden. Tevens zijn er twaalf blaastesten gehouden waarbij niemand te veel had gedronken. Anna Paulowna/Middenmeer/Wieringerwerf, maandag 5 mei 2003. Maandag is er van 10.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Van Ewijcksvaart in Anna Paulowna. Hierbij is één automobilist bekeurd die te hard reed: 104 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is. Van 13.00 uur tot 14.00 uur is er langs de Schagerweg in Middenmeer gecontroleerd: geen enkele automobilist reed hier te hard. Van 14.00 uur tot 16.00 uur is er gecontroleerd langs de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Hier zijn vier automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 116 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.
Schagen, maandag 5 mei 2003.
Maandag is er van 10.30 uur tot 12.30 een snelheidscontrole geweest langs de Zijperweg in Schagen. In die periode zijn 53 automobilisten gecontroleerd. Er is één automobilist bekeurd die 62 kilometer per uur reed waar 50 kilometer per uur het maximum is.
Wieringerwerf, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagmiddag is er een autogordelcontrole gehouden langs de Verbindingsweg in Wieringerwerf. Hierbij zijn drie automobilisten bekeurd die zonder gordel reden.

Aanhouding na wegnemen poster
Den Burg, maandag 5 mei 2003.
Maandagavond omstreeks 21.30 uur is een 15-jarige Duitse jongen aangehouden wegens het wegnemen van een grote poster die in een infobord langs de Schilderweg in Den Burg hing. De Duitse jongen was daar met een groepje vrienden en gaf toe uit baldadigheid de poster te hebben gepakt. Dit was mogelijk omdat het plexiglas dat voor de poster hing voor een deel los zat. De jongen heeft een bekeuring gekregen en de poster teruggegeven.

Onder invloed in de auto
Den Helder, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagochtend om 10.50 uur is een 51-jarige inwoner van Anna Paulowna gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Fazantenstraat in Den Helder. De man blies 285 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

WESTFRIESLAND

Auto rijdt tegen boom
Wognum, maandag 5 mei 2003.
Maandagavond even voor 18.30 uur is een 40-jarige inwoner van Wognum gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom langs de A7 ter hoogte van Wognum was gereden. Zijn dochtertje van ongeveer tien jaar zat op dat moment naast hem. De man reed over de rechterrijstrook in de richting van de Afsluitdijk. Op een gegeven moment week hij naar links uit om een andere auto in te halen. Hierbij zag de man een auto die op de linkerrijbaan reed over het hoofd waarna een botsing ontstond. Hierbij raakte de Wognummer de vangrail in de middenberm, vervolgens de auto die hij wilde inhalen, waarna hij achterstevoren tegen een boom in de rechterberm tot stilstand kwam. De man is met rug- en schouderletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. Het meisje is eveneens naar het Westfries Gasthuis overgebracht met pijn in de schouder en een hand. Eén rijstrook van de A7 is anderhalf uur afgesloten geweest. De andere betrokken automobilisten zijn met blikschade en de schrik vrijgekomen.

Invalidenvoertuig gestolen
Hoorn, dinsdag 6 mei 2003.
In de nacht van maandag op dinsdag is er tussen 22.00 uur en 1.00 uur een invalidenvoertuig gestolen vanaf de Dubbele Buurt in Hoorn. Het betreft een Booster (elektrische invalidenrolstoel) die naast een horecabedrijf stond.

Verwarmingsketel gestolen
Hoorn, maandag 5 mei 2003.
Afgelopen weekeinde is er een verwarmingsketel gestolen vanuit een woning aan de Ekster in Hoorn. De woning stond al enige tijd leeg, maar was wel afgesloten. De inbrekers zijn binnengekomen door het achterraam te forceren. De verwarmingsketel is netjes gedemonteerd door de onbekenden en ook de leidingen waarmee deze verbonden was waren keurig afgesloten. De ketel heeft een waarde van bijna 3000 euro.

Auto rijdt tegen betonreservoir
Hoorn, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagmiddag omstreeks 12.15 uur is een 63-jarige automobilist uit Hoorn gewond geraakt nadat hij op de Provincialeweg in Hoorn met zijn auto tegen een mobiel betonstortreservoir was gereden. De man reed over de Provincialeweg in de richting van Hoorn en tussen Hoorn 80 en de Zuiderdracht raakte hij de macht over het stuur kwijt doordat hij vermoedelijk onwel werd tijdens het rijden. Dit had als gevolg dat de man rechts van de rijbaan raakte en daar met een behoorlijke snelheid tegen een geparkeerd betonstortreservoir tot stilstand kwam. Het betonreservoir schoot vervolgens door tegen een geparkeerde auto die beschadigd raakte. De man is door de brandweer uit de auto gehaald en vervolgens met onder andere hoofdletsel naar het Westfries Gasthuis overgebracht.

Verkeerscontroles
Enkhuizen, dinsdag 6 mei 2003.
Dinsdagochtend is er van 7.40 uur tot 8.20 uur een bromfietscontrole gehouden langs de Gerard Brandtweg in Enkhuizen. Er zijn twaalf bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het rijden op een opgevoerde bromfiets (zeven keer).
In dezelfde periode is er een snelheidscontrole gehouden langs de Piet Smitstraat in Enkhuizen. In die periode zijn er 82 voertuigen gecontroleerd waarvan geen enkele te snel reed. Van 9.30 uur tot 11.30 uur is er een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Provincialeweg in Enkhuizen. In die periode zijn er 29 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het rijden zonder autogordel, opgevoerde bromfietsen, onleesbare kentekenplaten, gladde banden en onverzekerd rijden op een bromfiets.