Novem

1-5-2003
Persbericht DEplanner, Duurzame Energie Planner voor de bouw


Novem, de Nederlandse organisatie voor energie en milieu, biedt kennis voor de bouwsector digitaal aan. De Duurzame Energieplanner geeft praktische informatie en wijst de weg naar effectieve energietechnieken in de woningbouw. Het uiteindelijke doel is het energiegebruik in nieuwe woningen drastisch te verminderen. De DE-planner staat op www.novem.nl onder de rubriek `special' of onder www.DEplanner.novem.nl.

In 2020 moet tien procent van de Nederlandse energiebehoefte worden opgewekt uit duurzame energiebronnen (bijvoorbeeld zonne-energie, warmtepompen en energieopslag). Dit is een doelstelling van de Nederlandse overheid. Nieuwbouw-woningen bieden goede kansen om energie - geheel of gedeeltelijk - met behulp van duurzame energiebronnen op te wekken.

Tot dusver ontbrak een praktisch hulpmiddel, waar alle informatie over duurzame energie op één punt beschikbaar en toegankelijk was. Novem ontwikkelde daarom de Duurzame Energieplanner. De DE-planner geeft antwoord op praktische vragen over beschikbare technologieën, kosten, opbrengsten, subsidiemogelijkheden, wettelijk kader en organisatorische aspecten.

De digitale wegwijzer is bedoeld voor organisaties die duurzame energie willen toepassen én voor partijen in het bouwproces die geconfronteerd worden met eisen van hun opdrachtgever of de overheid. Hieronder vallen gemeenten, projectontwikkelaars,
woningbouwcorporaties, architecten, aannemers, installateurs en energiebedrijven.

De DE-planner is een praktisch hulpmiddel op de weg van idee tot oplevering bij projecten met duurzame energie. De planner staat op www.novem.nl onder de rubriek `special' of onder
www.DEplanner.novem.nl.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -