Ingezonden persbericht


+ Gelderland-Zuid
+ Korpsstaf

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

Datum ( 6 mei 2003

Van ( / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Aanhoudingen

Vier verdachten voor drugssmokkel aangehouden. Naar aanleiding van eigen onderzoek heeft de politie vanmorgen vier mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij drugssmokkel. Twee van hen komen uit Nijmegen en zijn respectievelijk 35 en 49 jaar. De derde komt uit Berg en Dal en is 45 jaar. De vierde komt uit Groesbeek en is 50 jaar. Eerder werd op donderdag 27 maart een 32-jarige man uit Nijmegen aangehouden die een 26-jarige vrouw uit Aruba 380 gram cocaïne liet vervoeren. Naast de aanhouding van de vier mannen heeft de politie vandaag in zes panden, respectievelijk in Nijmegen, Groesbeek en Heteren onderzoeken ingesteld. Daarbij werden mobiele telefoons, administratieve bescheiden, computers, faxapparaten en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen en in beslag genomen. De vier zullen in de loop van deze week worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris in Arnhem. Het onderzoek wordt voortgezet.

Dinsdagnacht is een 19-jarige man uit Grave op de Tunnelweg aangehouden. Toen de agenten de man staande hielden liet hij iets vallen. Bij controle bleek het om cocaïne te gaan. De man is overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Maandagmiddag is een 17-jarige Nijmeegse fietser geslagen door een 29-jarige voetganger. De 29-jarige liep over het fietspad aan de Molenweg waar ook de 17-jarige fietste. De 17-jarige moest op de rem om niet in aanrijding te komen met de 29-jarige. De 29-jarige heeft hierna de 17-jarige in het gezicht geslagen. Hierop is de 17-jarige weggefietst. Aan de hand van een verklaring kon de 29-jarige enkele minuten later worden aangehouden. De 17-jarige deed aangifte. Maandagavond is een 17-jarige Nijmeegse bromfietser op de Slotemaker de Bruineweg aangehouden. De man bleek op een niet verzekerde en gestolen bromfiets te rijden. Uit een verklaring bleek dat de bromfiets van een eveneens 17-jarige Nijmeegse vriend van de man was. Deze kon dezelfde avond op de Muntweg worden aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Tegen beiden mannen is een proces verbaal opgemaakt.

Inbraak in woning

In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Zonnebloemstraat. Men heeft zich de toegang verschaft door het forceren van een wc-raampje. De 32-jarige aangever mist een geldbedrag, pasjes en enkele papieren. Maandagavond is er ingebroken in een woning aan de Albert Schweitzerlaan. Vermoedelijk heeft men zich de toegang verschaft met een sleutel die de 72-jarige aangeefster enkele weken eerder verloren was. Vooralsnog is onbekend welke goederen gestolen zijn. Tussen zaterdagochtend en zondagavond is er ingebroken in een woning aan de Muntmeesterlaan. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een ruit. Er werden identiteitspapieren gestolen. Een 44-jarige Nijmegenaar deed aangifte. Maandagochtend is er ingebroken in een woning aan de Maerlantstraat. De toegang tot het pand heeft men zich verschaft door via een openstaand raam naar binnen te klimmen. De 23-jarige Nijmeegse aangever lag op het moment van de inbraak in de woning te slapen. Er werden computerapparatuur en een geldbedrag gestolen.

Bedrijfsinbraken

Tussen vrijdagavond en dinsdagochtend is er ingebroken in een pand aan de Postweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het ingooien van een ruit. Er werd geluidsapparatuur gestolen. Een 36-jarige Nijmegenaar deed aangifte. In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een bedrijf aan het Geert Grooteplein Noord. Vooralsnog is onbekend hoe men zich de toegang tot het pand heeft verschaft. De 45-jarige aangever mist een geldbedrag.

Geweld zonder letsel

Maandagavond is een 39-jarige Nijmegenaar op de Leuvensbroek 21e straat door een 36-jarige Nijmeegse man in het gezicht geslagen. De 39-jarige man had eerder die avond het zoontje, leeftijd onbekend, van de 36-jarige geslagen. Het zoontje zou met zijn fiets tegen de twee honden van de 39-jarige zijn aangereden. De 36-jarige man is aan de Ackerbroekweg aangehouden voor mishandeling.

District Tweestromenland

Inbraak in bedrijf

In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Wilhelminalaan te Beuningen. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een rolluik en raam. Er werden een geldbedrag en enkele papieren gestolen. Een 41-jarige Beuningse man deed aangifte. Dinsdagnacht is er ingebroken in een winkelpand aan de Hogestraat te Druten. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een raam. Een 63-jarige Drutenaar deed aangifte. Er werden brilmonturen, gereedschap en apparatuur gestolen.

Nederasselt - Aanrijding
Maandagmiddag is een 24-jarige bromfietser uit Oss licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 40-jarige Wijchense automobilist die op de Rijksweg rechtsaf sloeg verleende de bromfietser, welke rechtdoor ging, geen voorrang. Hierdoor kwamen beiden in aanrijding.

District De Waarden

Culemborg - Aanrijding met letsel

Maandagmiddag is een 4-jarige Culemborgse voetganger bij een aanrijding gewond geraakt. De jongen werd met een beenbreuk en hoofdletsel overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis. De 4-jarige trachtte het St. Nicolaasplantsoen over te steken toen deze geraakt werd door een automobilist. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. Aan de hand van een getuigenverklaring kon de automobilist, een 55-jarige Culemborgse man, in zijn woning aan bovengenoemde straat worden aangehouden. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.


---- --