Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 6-05-2003 Persberichten district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR POGING DIEFSTAL FIETS, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag is een 34-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht vanaf de Gruttostraat in `s-Hertogenbosch een fiets te hebben willen weghalen. De man werd op heterdaad betrapt. Na een korte achtervolging kon hij door de politie worden aangehouden. Tegen de man, die ook nog voor een bedrag van EUR 1301,79 boetes moest betalen, is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor en na het betalen van de boetes is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag is een 33-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Gruttostraat in `s-Hertogenbosch betrapt toen hij een fles port weg nam. Voordat personeel kon ingrijpen, dronk de man in enkel slokken de fles leeg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor en ontnuchtering is hij dinsdagmorgen heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HELING, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag werd door enkele politiemensen gezien dat bij een auto die geparkeerd stond de Sweensstraat in `s-Hertogenbosch spullen werden afgegeven. Bij controle van de auto bleek, dat in de auto een boormachine en een laptop lagen, die kennelijk eerder waren gestolen. De bestuurder van de auto, een 58-jarige man uit `s-Hertogenbosch is aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN, Rosmalen

Maandagavond is in een woning aan Hintham in Rosmalen een Hennepkwekerij aangetroffen. In verschillende kamers werden ruim 300 hennepplanten aangetroffen. De planten, assimilatielampen, afzuigers, ventilatoren en andere toebehoren zijn in beslag genomen. Een 37-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden uit `s-Hertogenbosch, werden bij de kwekerij aangetroffen. Ze zijn inmiddels verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Maandagmiddag is een 33-jarige man uit `s-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval. Een 32-jarige man uit Eindhoven was met zijn auto vanaf de Orthenseweg het Wielsem in gereden. Op die weg kwam hij tot de ontdekking verkeerd te zijn gereden en keerde zijn auto op de weg. Daarbij zag hij 33-jarige man uit `s-Hertogenbosch die op zijn motor over het Wielsem reed over het hoofd. De motorrijder is met heup- en beenletsel voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in `s-Hertogenbosch.

JONGEN AANGEHOUDEN MET DRUGS, `s-Hertogenbosch

Maandagavond is een 17-jarige jongen, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Politiemensen zag dat de jongen op de Citadellaan spullen afleverde. Toen de politiemensen de jongen wilde controleren, rende hij hard weg. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. Hij bleek in het bezit te zijn van een veertiental bolletjes heroïne en cocaïne. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

TWEE MANNEN AANGEHOUDEN BIJ POGING INBRAAK, `s-Hertogenbosch

In de nacht van maandag op dinsdag zijn twee mannen, 18 en 21 jaar uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De twee werden betrapt toen ze probeerden in te breken in een kantoorpand aan de Statenlaan in `s-Hertogenbosch. Getuigen zagen dat de twee mannen een ruit van het kantoorpand vernielden, toen het tweetal betrapt werd, reden ze weg in een auto. Op aanwijzing van de getuigen konden de mannen op de Celciusstraat worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.