Gemeente Lisse

06-05-2003 De hondencontroleur komt weer langs!

detail: De hondencontroleur komt weer langs! De hondencontroleur is weer gestart met het controleren op de aanwezigheid van honden. Hij gaat daarvoor in een gedeelte van de gemeente Lisse de komende weken langs de deuren.

Deze controleur is door de gemeente aangesteld en kan zich legitimeren. Bent u in het bezit van één of meer honden die tot op heden nog niet bij de gemeente zijn geregistreerd? Meld deze dan direct aan! Een aangifteformulier kunt u ophalen in het gemeentehuis of telefonisch aanvragen bij de afdeling Financieel Beleid en Belastingen, telefoon (0252) 433 147. Als de controleur een nog niet aangemelde hond aantreft, zal hij de eigenaar daarvan een aangifteformulier overhandigen. Indien gewenst kan het formulier direct ingevuld, ondertekend en meegegeven worden aan de controleur. Daarna wordt een aanslagbiljet met acceptgirokaart toegezonden.

Als de controleur bij de huis-aan-huis-controle niemand thuis aantreft, zal hij op een later tijdstip het betreffende adres nogmaals bezoeken. Is er ook dan niemand thuis, dan zal hij een vragenformulier achterlaten. In dat geval wordt u verzocht het vragenformulier ingevuld en ondertekend te retourneren aan de gemeente.

Tarief
Het tarief van de hondenbelasting voor 2003 is vastgesteld op 61,56 per jaar voor de eerste hond. Voor elke volgende hond betaalt u 95,76 per hond per jaar.

Let op voor nep-controleurs
Wij maken u erop attent dat er soms personen zijn die zich voordoen als controleur om bij u binnen te komen of geld in ontvangst te nemen. Ga daar niet op in! De persoon die door ons is belast met de controle kan zich legitimeren en heeft geen opdracht om geld te incasseren.