Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 6-05-2003 2e persbericht van dinsdag 6 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man overleden bij aanrijding
De 55-jarige Cornelis Hobbelen uit Schijndel is dinsdagochtend rond 10.50 uur overleden bij een aanrijding op de busbaan van de Boschdijktunnel. De man stak zonder goed uit te kijken te voet de weg over, en werd geraakt door een bus die vanaf de Fellenoord in de richting van de Mathildelaan reed. Het slachtoffer is vermoedelijk op slag overleden aan hersenletsel. De bus reed niet harder dan de toegestane snelheid.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op een aantal plaatsen in Woensel-Noord, Woensel-Zuid en Strijp zijn dinsdag 115 processen-verbaal opgemaakt. Dat gebeurde tijdens een algemene verkeerscontrole, waaraan 19 agenten (onder wie 5 motorrijders) de hele dag hebben meegewerkt. Er werden onder meer 57 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, 21 voor het rijden op een opgevoerde brommer, 12 voor het rijden door rood licht, en vijf voor het niet-handsfree mobiel bellen in de auto. Er werd onder meer gecontroleerd op de Avignonlaan, de F.D.Rooseveltlaan, de Boschdijk en de Tempellaan. Tijdens de controles hebben agenten een man gereanimeerd die in zijn auto op de Tempellaan een hartaanval kreeg. De man is daarna per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Tijdens een verkeerscontrole op het 18 Septemberplein en het Stationsplein zijn in totaal 31 inzittenden van een auto bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Drie bestuurders kregen een bon omdat ze door rood licht reden, en één automobilist omdat hij niet-handsfree mobiel zat te bellen. De controle werd dinsdagochtend tussen 9.15 en 10.15 uur gehouden.

Eindhoven: Agenten lichtgewond
Bij een aanrijding op de Fellenoord zijn twee politiemensen lichtgewond geraakt. Ze zaten in een opvallende politie-wagen, die ter hoogte van de afrit naar busstation Neckerspoel voor het rode stoplicht stond te wachten. Een automobilist van 23 jaar uit Helmond zag te laat dat de politie-wagen stilstond, en botste er achterop. Hij raakte niet gewond. De agenten zijn met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling konden ze daar weer weg.

Budel: Snelheidscontrole
Dinsdagochtend tussen 7.30 en 8.30 uur is op de Hoofdstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 50 gecontroleerde voertuigen reden er zes te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Someren: Woninginbraken
In twee woningen is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Van een huis aan de Lijestraat werd het slot van de achterdeur verbroken, waarna de benedenverdieping werd doorzocht. Er werden onder meer 230 euro contant geld, een mobiele telefoon en een fototoestel weggehaald. Bij een huis aan de Groenstraat werd het slot van de achterdeur van de garage verbroken. Omdat het een inpandige garage is, kon hierna de woning worden betreden. Er werden een mobiele telefoon en een jas gestolen.