Akzo Nobel

Akzo Nobel breidt capaciteit elektrolysezout uit

Amersfoort, 8 april 2003 - Akzo Nobel Salt bv is van plan om de productiecapaciteit van elektrolysezout in Hengelo op korte termijn uit te breiden met 300.000 - 500.000 ton.

"Met deze investering volgen we onze markt. Met name onze interne Akzo Nobel klanten voorzien een groeiende vraag naar elektrolysezout, waarin we graag willen voorzien," aldus Peter Gommers, algemeen directeur van Akzo Nobel Salt. Het project wordt gerealiseerd binnen de huidige infrastructuur en binnen de bestaande personeelssterkte. Na de uitbreiding zal Hengelo de Akzo Nobel zoutfabriek in Delfzijl voorbijstreven als de grootste vacuümzoutfabriek ter wereld. De uitbreiding zal in 2004 gereed zijn en is waarschijnlijk de eerste van een aantal uitbreidingen in de komende tien jaar. De plannen zijn in lijn met het herstructureringsprogramma uit 2001. Dat programma, dat onder meer de sluiting van de productie locatie in Stade voor verpakt zout behelsde, hield rekening met een groei van de elektrolysemarkt vanaf 2004.

"De herstructurering van onze productie van verpakt zout zal voor het einde van dit jaar effect gaan sorteren. En met de extra tonnen elektrolysezout die we in 2004 kunnen gaan leveren, hebben we onze positie voor de toekomst verstevigd," aldus Peter Gommers.