Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (6/5)

Oosterhout, dinsdag 6 mei 2003

Diefstal schapen vanuit Biesbosch
WERKENDAM: Een 59-jarige inwoner uit Gorinchem deed aangifte van diefstal van schapen. De schapen zijn vermoedelijk gestolen tussen vrijdag 2 mei 2003 om 19.00 uur en zondag 4 mei 2003 om 12.00 uur. Het gaat om zes rammen, die deel uitmaakten van een kudde van 32 schapen. De rammen stonden in een wei nabij de Witboomkilweg te Werkendam. Voor het vervoer van de rammen werd waarschijnlijk gebruik gemaakt van een bestelauto. Dit leidt de politie af aan de aangetroffen bandensporen in het weiland.

Aanhouding na mishandeling
GILZE: Op dinsdag 06 mei 2003 omstreeks 00.47 uur vond er in het in asielzoekerscentrum Prinsenbosch te Gilze een vechtpartij. Twee mannen raakten slaags met elkaar. De verdachte, een 21-jarige man had zijn 25-jarige tegenstander met een deksel van een prullenbak op het hoofd geslagen. Hierdoor raakte het slachtoffer gewond aan zijn hoofd en is voor behandeling bij de huisartsenpost geweest. De man liep een snijwond van circa 3 cm op. De politie arresteerde de verdachte en bracht hem voor nader onderzoek over naar het politiebureau. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen. De politie moest bij het verhoor van zowel het slachtoffer als de verdachte gebruik maken van tolken.

Man raakt tijdens verkeersruzie gewond
RIJEN: Op maandag 05 mei 2003 deed een 55-jarige inwoner van Dongen aangifte van mishandeling. De man had op zondag 04 mei 2003 omstreeks 20.30 uur op de Hoofdstraat te Rijen tijdens een verkeersruzie met een onbekend gebleven fietser enkele rake klappen opgelopen. Het slachtoffer vertelde dat hij met zijn auto stilstond op het fietspad. Dit kennelijk tot ergernis van de passerende fietser. De onbekende man sloeg enkele malen tegen de auto en ging daarna het slachtoffer te lijf.
Toen omstanders zich met de ruzie bemoeiden, stopte de dader en reed weg.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietster DONGEN: Op dinsdag 06 mei 2003, omstreeks 07.50 uur, raakte een 15-jarige inwoonster van Rijen gewond bij een aanrijding. Kort voor het ongeval stond ze te wachten voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Duiventorenbaan met de Steenstraat. Zij wilde de kruising vanuit de richting Rijen in de richting Dongen oversteken. Naast haar stonden nog een aantal andere fietsers te wachten. Toen het licht voor de fietsers groen werd stak de groep de kruising over. Het meisje reed als laatste de kruising op. Ze is daarbij van achteren aangereden door een onbekend gebleven automobilist. Deze automobilist reed in een rode personenauto, vermoedelijk van het merk Volvo. Het meisje liep diverse kneuzingen en mogelijk een hersenschudding op. De automobilist is na het ongeval doorgereden zonder te stoppen. De politie is daarom op zoek naar getuigen.

Diefstal en vernielingen bij nieuwbouw Landgoed Driessen WAALWIJK: Op het bouwterrein Landgoed Driessen zijn 10 ijzeren hoeklijnen gestolen. De hoeklijnen zijn elk 3,50 meter lang. Tevens werden er een in aanbouw zijnde waterput en een elektriciteitshuisje vernield. Dit voorval gebeurde tussen zaterdag 3 mei 2003 te 16.00 uur en maandag 5 mei 2003 te 08.00 uur.

Oplichter aangehouden
WAALWIJK: De politie arresteerde op maandag 5 mei een 36-jarige Waalwijker. De man werd in opdracht van de Officier van Justitie aangehouden naar aanleiding van enkele aangiften van oplichting. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Twee gedupeerden hadden aangifte van oplichting tegen de man gedaan. Hij zou zijn flat te huur aan hebben geboden en vroeg een voorschot op de huur en sleutelgeld. De gedupeerden betaalden respectievelijk een bedrag van 1250,- en een bedrag van 600,- Ze kregen echter geen toegang tot de beloofde woning. Een derde gedupeerde had de verdachte een auto verkocht. De auto verwisselde van eigenaar. Het aankoopbedrag van 10.000,- was echter nooit betaald.

Twee autos uitgebrand
SPRANG-CAPELLE: Op dinsdag 6 mei omstreeks 02.50 uur brandden twee personenautos uit. Wat in eerste instantie een spontane ontbranding van een personenauto leek te zijn, bleek later een brandstichting te zijn. Twee personenautos die op de oprit van een woning aan de Eikendijk stonden, brandden geheel uit. Ook de woning liep schade op. De bewoner werd gelukkig op tijd wakker en waarschuwde de brandweer. De brandweer had het vuur snel geblust. Na afloop is er onder een van de autos een fles met een brandbare vloeistof aangetroffen. De technische recherche heeft de resten naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd voor laboratorium onderzoek. Het vermoeden bestaat dat een auto in brand is gestoken en door het vuur ook de tweede auto ten prooi viel aan de vlammen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie arresteert inbrekers na wilde achtervolging RAAMSDONKSVEER: De politie heeft twee mannen gearresteerd die kort voor hun aanhouding een inbraak in een winkelpand in Raamsdonksveer pleegden. De politie zag het duo rijden in een bestelauto, toen ze juist de A-59 opdraaiden. Dat was in de nacht van 6 mei rond 03.50 uur. Bij de afslag Oosterhout gaf de politie een stopteken voor een routine controle. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder gas. Hij ging daarbij slingerend op het midden van de weg rijden om te voorkomen dat de politieauto hem zou inhalen. De bestuurder reed met volle snelheid in op een (andere) politieauto die hem tegemoet kwam, waarbij die politieauto moest uitwijken om een frontale aanrijding te voorkomen. De achtervolging ging vervolgens via de Statendamweg, Biezenbeemd, Kamp Rietbeemd, Statendamweg, Van Duivenvoordestraat, Van Wijngaardestraat, Van Dubbelmondestraat, Prins Frederikstraat, Arendsplein richting het winkelcentrum Arendshof. Tijdens de achtervolging deden de vluchtende dieven er alles aan om aan de politie te ontkomen. Zo reden ze over trottoir, door grasvelden, bermen struiken, tegen kliko`s aan en tegen vuilniszakken aan. Daarnaast pleegde de bestuurder vele verkeersovertredingen. De achtervolging eindigde in een bevoorradings-steegje naast de Arendshof. De inbrekers botsten daar tegen een geparkeerde auto aan. Hierbij liep de achtervolgende politieauto ook schade op. De beide inzittenden zijn op dat moment direct gearresteerd. De reden van hun vlucht werd al snel duidelijk. In de bestelauto vond de politie de buit van een inbraak. De buit was afkomstig van een inbraak in een kledingzaak in winkelcentrum Het Anker te Raamsdonksveer. De beide verdachten zijn beiden afkomstig uit Oosterhout en zijn allebei 33 jaar oud. Ze zijn in verzekering gesteld er worden op woensdag 07 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bron: Jeroen Steenmeijer