Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (6/5)

Breda, dinsdag 6 mei 2003

Dieven rijden met gestolen auto het water in

BREDA: Vannacht heeft de politie drie autodieven aangehouden, die met een gestolen auto vanaf het talud aan de Marterring het riviertje "De Bavelse Lei" waren ingereden. De verdachten klommen uit de auto en renden met een nat pak weg. Agenten hebben het drietal op de Topaasstraat aangehouden. De auto bleek zaterdagmiddag gestolen te zijn vanaf de Adriaan van Bergenstraat. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg vannacht omstreeks 05.00 uur een melding vanuit de Otterring dat een drietal mannen zich daar verdacht gedroegen. Volgens de melder wilden de mannen kennelijk een auto stelen. Hierop zijn 4 surveillance auto`s ter plaatse gegaan. Twee agenten zagen de later bleek gestolen auto uit tegengestelde richting over de Ottering rijden. Het voertuig reed met een snelheid van circa 70 kilometer. De agenten zagen vervolgens dat de auto ter hoogte van de Marterring met alle vier de wielen van de grond kwam en daarna met de voorzijde van dat voertuig in het riviertje `De Bavelse Lei` kwam. Drie mannen klommen uit het voertuig en renden weg in de richting van de Claudius Prinsenlaan. Zij konden op de Topaasstraat t.h.v. het sportcentrum worden aangehouden. Twee van de drie mannen zijn drugsgebruikers en `goede bekenden` van de politie. Het gaat om een 32-jarige man uit Raamsdonksveer en twee zwervers van respectievelijk 32 en 41 jaar. Zij zijn in verzekering gesteld. Het team Zuid-Oost verricht het verdere onderzoek.

Inbraak bedrijven

BREDA: Bij een bedrijf aan de IABC-5100 is vannacht een inbraak ontdekt. De dader had een ruit ingeslagen waarna hij zonder binnen te stappen een PC van een bureau heeft weggenomen.

TETERINGEN: Bij een tankstation op de Oosterhoutseweg is vannacht ingebroken. Met een stoeptegel werden de ruiten van de toegangsdeur ingeslagen. In de shop waren tabakswaren weggenomen. Getuigen hebben twee jonge mannen zien weglopen in de richting van Breda, één had een zwarte vuilniszak bij zich, de andere een laken waarin de gestolen goederen zaten. De politie heeft nog een onderzoek ingesteld doch de daders niet meer aangetroffen.

Eenzijdig ongeval

BREDA: Vanmorgen is een 40-jarige man uit Rijen gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Nieuwe Kadijk met een snelheid van circa 50 km/uur tegen een lantaarnpaal reed. Een getuige van het ongeval, verliet direct zijn auto om assistentie te verlenen. Het slachtoffer bleek een epileptische aanval te hebben. De brandweer heeft het dak verwijderd waarna het slachtoffer door een ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De auto heeft zware schade en is vermoedelijk total loss.

Woninginbraak gevolgd door autodiefstal

BAVEL: Vanmorgen werd omstreeks 08.10 uur ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Seminarieweg. De inbreker heeft een slot van een deur en een kozijn geforceerd. In de woning heeft men de autosleutels gevonden, waarna men deze kon weg nemen. Het betreft een zwarte Mercedes gekentekend 60-GK-TT

Woninginbrekers slaan twee keer toe in één straat

BREDA: Vandaag zijn aangiften van woninginbraak opgenomen op twee adressen op de Groene Hil. Uit het ene pand is een tas met inhoud gestolen, uit de andere woning een tweetal telefoons en een laptop. Men heeft in beide gevallen met een breekvoorwerp, vermoedelijk een schroevendraaier de achterdeur opengebroken. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Montessoristraat heeft men een klein model kleurentelevisie (Hitachi) en een doosje medicijnen (20 tabletten Oxazepan) gestolen. De dader vernielde om binnen te komen de onderste ruit van de voordeur. Bij een inbraak in een woning aan de Van Meterenstraat zijn 30 cd`s gestolen. Ook stereoapparatuur en een boormachine zijn buit gemaakt. Men heeft toegang verkregen door het keukenraam naast de achterdeur open te breken.

Inbraak bedrijf

FIJNAART: In het weekeind is ingebroken in een bedrijf aan de Eerste Februariweg te Fijnaart. De toegang werd verschaft door het vernielen van een ruit. Er werd computerapparatuur ontvreemd.

Eenzijdig ongeval

FIJNAART: Op maandag 5 mei omstreeks 19.00 uur vond er te Fijnaart een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A29, komende uit de richting Rotterdam. Vermoedelijk door een stuurfout heeft de bestuurster van een personenauto, een 39-jarige vrouw uit Breda, de vangrail geraakt. Door de aanrijding is de auto zwaar beschadigd.

Eenzijdig ongeval

STANDDAARBUITEN: Op maandag 5 mei omstreeks 17.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Molendijk te Standdaardbuiten. Een bestuurster van een personenauto, een 69-jarige vrouw uit Halsteren, reed over de Molendijk richting Zevenbergen. Waarschijnlijk door een black-out is zij van de dijk gereden en kwam ondersteboven in de sloot terecht. De bestuurster is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand op zolderetage

ZUNDERT: Op de Caspar Damstraat heeft vanmiddag rond 12.50 uur een binnenbrand gewoed in een woning. Ter plaatse bleek dat op de zolderetage een vrij dicht tegen het plafond zat. Men had deze lamp aan laten staan, waarna een en ander was gaan schroeien. Er is met name rookschade. De brandweer heeft de brand geblust.

Bron: Willem van Hooijdonk