Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (6/5)

Dinsdag 06 mei 2003

Autogordelcontrole

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN: Deze week worden door de politie van het district Bergen op Zoom extra controle`s uitgevoerd op het dragen van de autogordel.
De controle`s vinden meestal plaats op verschillende locaties Maandag is er gecontroleerd in de Dorpsstraat in Halsteren. In totaal zijn daar 20 automobilisten gecontroleerd. Drie bestuurders droegen geen autogordel en hebben een proces-verbaal gekregen. In de Marconilaan-Noord zijn dinsdagochtend 30 bestuurders gecontroleerd. Hier kregen zes mensen een bekeuring mee en is een onverzekerde personenauto aangetroffen. De eigenaar van deze auto krijgt een proces-verbaal.

Diefstal machines

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag is aangifte gedaan van diefstal van machines van een bedrijfsterrein aan de Van Konijnenburgweg. De dader heeft het hekwerk opengeknipt om op het terrein te komen. De diefstal is gepleegd tussen 29 april en 05 mei jl. Vanaf het terrein zijn een aantal roestvrijstalen machines gestolen. De totale waarde hiervan is ongeveer 125.000 Euro.

Vernieling auto

ROOSENDAAL: Dinsdagnacht is een geparkeerde personenauto in de Sint Josephsstraat vernield. De dader heeft de antenne van de auto gedraaid en heeft met een scherp voorwerp over de gehele linkerkant een kras gezet. De eigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling.

Controle Coffeeshops

ROOSENDAAL: Dinsdag is in het kader van het project Courage een coffeeshop op het Stationsplein gecontroleerd op de maximaal toegestane voorraad van 500 gram softdrugs. Tijdens deze controle is ruim een kilo softdrugs (hash/hennep) te veel aangetroffen. Ook bleek de eigenaar of zijn bedrijfsleider niet aanwezig te zijn terwijl de zaak geopend was voor het publiek. Door de politie wordt proces verbaal opgemaakt. De aanwezige drugs zijn in beslag genomen. De gemeente Roosendaal zal bestuursrechtelijke op gaan treden. Dit betekent dat na twee waarschuwingen tot sluiting kan worden overgegaan.

Bron: Henk Snepvangers