Politie Zeeland



Z-3021-2003 DIEFSTAL UIT AUTO


Tussen zondagavond 19.15 uur en maandagmiddag 16.15 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Margrietstraat in Westdorpe.
Uit de auto werd geluidsapparatuur met een waarde van honderden euro's weggenomen.
De auto werd opengebroken; het totale schadebedrag is nog onbekend.





W-3022-2003 DIEFSTAL PLANTJES


In de nacht van maandag op dinsdag tussen 00.30 uur en 07.00 uur zijn er uit een tuin bij een woning aan de Seisdam in Middelburg plantjes uit plantenbakken weggenomen.
Bij elf plantenbakken werden de plantjes eruit getrokken. De plantjes hebben een waarde van enkele euro's.



Z-3023 VRACHTAUTO GELADEN MET VARKENS GEKANTELD


Op de Westerscheldetunnelweg te Hoek is dinsdag rond 09.45 uur een vrachtauto geladen met ongeveer 624 varkens gekanteld.
Een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit de gemeente Reusel-De Mierden (Brabant) kwam uit de richting van de tunnel en wilde op de rotonde met de Rijksweg N61 linksaf slaan i.d.r.v. de brug Sluiskil. Tijdens het nemen van de rotonde kantelde de vrachtwagen door nog onbekende oorzaak. Een collega van het vervoersbedrijf kwam ter plaatse om de varkens die het ongeval hadden overleefd af te voeren. Meer dan de helft van de varkens heeft het ongeval niet overleefd zij werden afgevoerd via de gemeente. De chauffeur werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis maar werd na behandeling weer ontslagen. Tijdens de werkzaamheden was de weg afgesloten tot ca. 15.30 uur.