Deelgemeente slotervaart Amsterdam


Y-art voor jongeren van Amsterdam-West

Dit voorjaar organiseert Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam in de westelijke stadsdelen Y-ART, een cultuurproject met workshops, coaching, een art-party en een groot afsluitend festival. Er is nu een nieuwe reeks workshops begonnen.

Dinsdag 6 mei begint de workshop toneel (alleen voor meiden) in Chebba West (tel: 4869623) . De meiden zijn vanaf 16:30 uur tot 18:00 uur welkom op de Admiraal de Ruyterweg 280. In drie keer wordt er een toneelstuk in elkaar gezet.

Website bouwen kan vanaf vrijdag 9 mei in La Rainbow (tel: 4893979), Van Speijkstraat 33 van 18:00-20:00 uur. Bij deze workshop kunnen jongens en meiden een eigen site maken.

Bij de workshop cooking (alleen voor meiden) worden hapjes gemaakt. Het uiteindelijke doel is hapjes te maken voor 600 personen. Daarmee wordt een deel van de catering van het Y-art festival op 8 juni verzorgd. De workshop begint woensdag 14 mei om 16:00 uur tot 19:00 uur in het Moeder Kind Centrum, Wiltsanghlaan 97 (tel: 4752282).

De zangworkshop wordt vanaf 12 mei op maandagen gegeven op het Marcanticollege voor de eerste tot derdejaars VMBO- leerlingen. Deze zangers en zangeressen showen hun kunsten op het Y-ART festival.

Inschrijven
Inschrijven voor deze workshops kan via www.y-art.nl of via info@y-art.nl.

Y-ART is de verzamelnaam voor een groot aantal culturele activiteiten voor jongeren in Amsterdam West. Y-art biedt jongeren de gelegenheid hun eigen ideeën waar te maken. Culturele plannen van groepen jongeren in West voor bijvoorbeeld workshops of optredens worden door Y-ART gerealiseerd en ondersteund met professionele begeleiding en trainingen.

Als afsluiting van alle workshops en coachings wordt een ART pARTy georganiseerd op zondag 25 mei in Voor-Beeld en op zondag 8 juni een openlucht festival in het Rembrandtpark. Hier demonstreren alle deelnemers van de workshops hun geleerde kunsten op het podium.

Meer info en inschrijven op www.y-art.nl of bij bovenstaande nummers en Y-ART op 020-3059700; Contactpersonen zijn Marco Bijl en Majlis Schweitzer. Y-ART wordt georganiseerd door Stedelijk Jongeren Werk Amsterdam in samenwerking met de stadsdelen De Baarsjes, Slotervaart/Overtoomse Veld, Bos en Lommer, Oud-West en het VSB-fonds.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 6 mei 2003 ^