Ingezonden persbericht

Kenniswijk introduceert videocommunity op internet

Met WotsjDis! treden mensen uit de anonimiteit via online videoboodschappen

Eindhoven, 6 mei 2003 - Met WotsjDis! is onlangs de zevende Kenniswijk-dienst geïntroduceerd. WotsjDis! is een website waarop gebruikers videoboodschappen kunnen plaatsen, die via internet te bekijken zijn. Iedere deelnemer heeft een VideoBox (een postbus voor videoboodschappen) die aan het huisadres is gekoppeld. Niet alleen individuele bewoners, maar ook lokale winkeliers en lokale overheidsinstanties worden in staat gesteld online via beeld en geluid met elkaar te communiceren. Mensen met een breedbandige internetverbinding zullen de beste kwaliteit van de videodienst ervaren. Binnenkort zal WotsjDis! worden uitgebreid met mogelijkheden voor MMS en live webcams.

Openbaar systeem
Het bedrijf Breedband Video Services heeft WotsjDis! ontwikkeld met als doel het creëren van een omgeving, waarin mensen de anonimiteit kunnen doorbreken door middel van videoboodschappen. Deze filmpjes kunnen specifieke boodschappen zijn aan andere mensen, maar ook publieke mededelingen. Zo kunnen gebruikers een familiealbum inrichten en dialogen aangaan met de buurt, overheid en bedrijfsleven. Daarnaast is het voor overheid en bedrijfsleven een handig middel om op een laagdrempelige manier informatie te verschaffen en op wensen en boodschappen van bewoners te reageren. Via de WotsjDis!-website kunnen bezoekers alle filmpjes opzoeken en bekijken. Het zoeken naar iemands videobox gebeurt via een plattegrond, postcode of onderwerp. Het platform is een volledig openbaar systeem, waarbij voor het publiceren van filmpjes een kleine vergoeding moet worden betaald. Het bekijken van de filmpjes is in alle gevallen gratis!

Betaaldienst
WotsjDis!-gebruikers schaffen een 'VideoBox' aan, die gekoppeld is aan het huisadres. Hierin kunnen ze filmpjes plaatsen. Voor het activeren van een 'VideoBox' betalen zij eenmalig ¤ 1,15. Vervolgens betalen zij ¤ 1,15 om een filmpje een maand lang online te zetten. In dit lage tarief zijn zowel het gebruik van diskruimte, als ook de kosten van het dataverkeer verwerkt. Studio's, winkels, bedrijven en de overheid betalen speciale tarieven voor hun videoprogramma's. Betalen geschiedt door middel van het Switchpoint-systeem. Hierbij rekent de gebruiker af door een telefoonnummer te bellen.

Breedband
WotsjDis! is te gebruiken door iedereen met een pc met Windows 98, ME, 2000 of Windows XP en een internetaansluiting (ISDN, kabel, ADSL of sneller). Gebruikers hebben een digitale videocamera of webcam nodig. Voor mensen die zelf geen camera hebben, worden te zijner tijd videocellen en videobalies ingericht. Gebruikers die een breedbandige internetverbinding hebben, zullen de kwaliteit van de videodienst het beste kunnen ervaren. Het publiceren (automatisch uploaden) en bekijken van filmpjes kost namelijk relatief veel tijd met een inbelverbinding. Gebruikers van kabel, ADSL of glasvezel hebben hier weinig last van.

Speciale actie voor Kenniswijk-bewoners
WotsjDis! wil haar dienst promoten bij de Kenniswijk-bewoners aan de hand van een speciale actie. De eerste 100 Kenniswijk-bewoners die gebruikmaken van WotsjDis! kunnen de kosten voor het activeren van de VideoBox en het publiceren van hun eerste filmpje teruggestort krijgen op hun rekening.

Diensten Kenniswijk
WotsjDis! is de zevende vernieuwende dienst van Kenniswijk. Eerder introduceerde zij: voordelig bellen via internet met Rits Telecom; de Kenniswijk-desktopassistente Marieke; de online leeromgeving e-campus van FSR Opleidingsgroep, Kadoline, Verenigingswereld en de online trombosecontrole HeartsPoint.

Meer informatie over WotsjDis!: www.wotsjdis.nl en www.breedbandvideoservices.nl.
Meer informatie over de diensten van Kenniswijk: www.kenniswijk.nl.


- einde persbericht -

Over WotsjDis!
WotsjDis! is een initiatief van het bedrijf Breedband Video Services. Zij ontwikkelen diensten voor breedbandinternet (met vaak een afgeleide naar smallband en midband internet). Hierbij gaat het zowel om business-to-business als om consumentendiensten en meestal speelt videocommunicatie een centrale rol.

Over Kenniswijk BV
Kenniswijk BV coördineert en faciliteert een professionele en realistische experimenteeromgeving - de Kenniswijk-markt - voor diensten en infrastructuur op het gebied van (breedband)internet en (mobiele) communicatie. Zo'n 40.000 huishoudens in Eindhoven en Helmond kunnen dankzij Kenniswijk twee jaar eerder dan de rest van Nederland gebruikmaken van innovatieve diensten. Bedrijven worden onder meer middels subsidie gestimuleerd in het ontwikkelen van nieuwe diensten en hebben de mogelijkheid deze direct te toetsen in de Kenniswijk-markt. Tevens worden aanbieders van infrastructuur gestimuleerd om breedbandinternet aan te leggen in de Kenniswijk-markt. Dit wordt aantrekkelijk gemaakt door de aanwezigheid van een breedbandsubsidieregeling voor consumenten. Daarnaast speelt Kenniswijk een belangrijke rol in het verrichten van onderzoek naar de sociale en economische effecten van ICT. Kenniswijk is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. De uitvoering is in handen van Kenniswijk BV, waarvan publieke en private partijen aandeelhouder zijn.

Persinformatie
Kenniswijk BV
Marloes Barenbrug
Manager Marketing & Communications
Telefoon (040) 237 96 00
Fax (040) 237 96 01
E-mail marloes.barenbrug@kenniswijk.nl