Multikabel


Adviezen Regionale Programmaraad Multikabel
06 mei 2003

De Regionale Programmaraad Multikabel heeft op 7 april jl. haar advies uitgebracht aan de directie van Multikabel. Het advies omvat enkele kleine wijzigingen in het programmapakket. Mocht er verder een kanaal vrijkomen, adviseert de Programmaraad de nieuwe Nederlandstalige kookzender Cookingood toe te voegen aan het Standaardpakket.

De Regionale Programmaraad bestaat uit een aantal vertegenwoordigers uit de regio welke in een halfjaarlijks overleg advies met betrekking tot de programmering op de kabel uitbrengt aan de directie van Multikabel. In het overleg van 7 april heeft de Regionale Programmaraad de directie van Multikabel geadviseerd om de zender TF1 te vervangen door een andere Franstalige zender France 2. Reden hiervoor is dat de programmering van France 2 meer gevarieerd is. Deze zender biedt meer sport, achtergronden bij het nieuws, entertainment, films, documentaires, kinderprogrammas en muziek. De vervanging van TF1 door France 2 vindt plaats op 6 mei 2003.

De zender Arte wordt vanaf juli 2002 door Multikabel doorgegeven. Deze zender wordt in het Frans en het Duits uitgezonden. Multikabel geeft deze zender door met de Franse taal als primaire taal. De Regionale Programmaraad adviseert om alsnog als primaire taal Duits te voeren. Enerzijds omdat nu meerdere Franstalige zenders in het programmapakket zitten en anderzijds omdat uit vele verzoeken bleek behoefte te bestaan aan de Duitse versie. Deze wijziging staat gepland voor medio juni 2003. Berichtgeving met betrekking tot de exacte datum volgt nog. Overigens kunnen abonnees met een stereo televisietoestel via hun afstandbediening zelf kiezen in welke taal ze Arte willen kijken en luisteren.

Cookingood is een Nederlandse televisiezender met het lekkerste kookboek op TV. Men kan telefonisch recepten aanvragen, die vervolgens op het scherm worden klaar gemaakt door bekende Nederlandse en buitenlandse koks. In de avonduren wordt het programma voortgezet met entertainment op het gebied van reizen en specifieke land- en streekgerechten. Cookingood start later dit jaar met uitzenden.

Het radioprogrammapakket blijft voorlopig ongewijzigd. Op het moment zijn er ook geen frequenties vrij voor doorgifte van een nieuw programma. Adviezen van de Programmaraad zijn niet van toepassing op Laren, Muiden en Ilpendam.