Gemeente Rotterdam

Nr. 77
29 april 2003

Herdenking Pim Fortuyn

Programma Rotterdam 6 mei

De familie Fortuyn, de Stichting Beeld van Pim en de Stichting Vrienden van Pim hebben gezamenlijk een programma opgesteld voor 6 mei om Pim Fortuyn te herdenken. De gemeente Rotterdam ondersteunt deze initiatieven. Het Rotterdamse College zal aanwezig zijn bij de onthulling van het beeld ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn aan de Korte Hoogstraat, tegenover het Schielandhuis.

17:45 Aanvang ceremonie Korte Hoogstraat / voorlezen van brieven aan Pim

17:55 Toespraak en onthulling van het beeld door burgemeester Opstelten

18:08 Last Post, minuut stilte

18:15 Afsluiting met bloemenlegging

De Stichting Vrienden van Pim organiseert een herdenkings- en bezinningstocht vanaf de parkeerplaats bij dierentuin Blijdorp, via het G.W. Burgerplein naar de onthulling van het beeld in de Korte Hoogstraat. De tocht start om 15:30.

Na de plechtigheid bij het beeld kunnen belangstellenden de fototentoonstelling over Pim Fortuyn in het Schielandhuis bezichtigen. Het Schielandhuis houdt de deuren deze avond hiervoor geopend tot 19:30.

In de Parochiekerk H.H. Laurentius en Elisabethkerk aan de Mathenesserlaan 305 vindt van 20:00 tot 21:30 uur een herdenkingsconcert plaats. De deuren gaan open om 19:15. Aanmelden is mogelijk via internet: www.pim6mei.nl. Tijdens het concert zal Wibi Soerjadi pianorecitals van Schubert en Chopin spelen en het Gelders Opera- en Operette Gezelschap zal met solisten Orfeo Ed Eurodice (C.W.Gluck), Die Zauberflöte (W.A. Mozart), Nabucco (G.Verdi) en het Requiem (A. Lloyd Webber) zingen.

noot voor de redactie/