Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 6 mei 2003

Op dinsdag 6 mei 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verkeerssituatie Hobo, Klaroen en omgeving
De bewonersvereniging Bugel, Klaroen en Trompet vragen in een brief van januari 2003 de aandacht van de gemeenteraadsleden voor een aantal verkeersproblemen in de Instrumentenbuurt. Het college heeft besloten om, na het horen van de raadscommissie Ruimte, de bewonersvereniging per antwoordbrief te berichten. De brief geeft een overzicht van verkeersmaatregelen die de gemeente de afgelopen jaren heeft genomen en dient als voorzet voor een gesprek van wethouder Verkeer, J.M. de Jong, en de bewonersvereniging over de verkeerssituatie in de buurt. Het presidium wordt verzocht het voorstel te agenderen voor de vergadering van de (extra) raadscommissie Ruimte van 21 mei 2003.

Voorstel tot ongegrond verklaren bezwaarschrift tegen raadsbesluit van 16 december 2002 tot verklaren van voorbereiding bestemmingsplan Oude Kern
Op 16 december 2002 heeft de gemeenteraad besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de Oude Kern. Tegen dit besluit is een bezwaarschrift ingediend. Het college heeft ingestemd met het concept-raadsvoorstel en het concept-raadsbesluit om dit bezwaarschrift ongegrond te verklaren. Het presidium wordt verzocht het concept-voorstel en -besluit voor te leggen aan de vergaderingen van de raadscommissie Ruimte van 21 mei en de gemeenteraad van 23/24 juni 2003.

Wandel- en fietspad Bermweg/Ringvaartpark
In tegenstelling tot eerdere voornemens heeft het college besloten om geen wandelpad aan te leggen langs de Bermweg en achter de woningen 159 tot en met 167. Ook wordt geen fietspad aangelegd van het Ringvaartpark naar het Schollebos. Er was geen draagvlak voor deze plannen bij de omwonenden.