Ingezonden persbericht

Liber Vitae, wereldprimeur in Nederland


Liber Vitae, wereldprimeur in Nederland

Een nieuw verschijnsel doet zich voor in de maatschappij: het Liber Vitae. Het Liber Vitae werd begin februari voor het eerst in Nederland op de beurs 'Vers voor de Pers' voorgesteld en was een doorslaggevend succes op de negenmaandenbeurs!

Het Liber Vitae, Latijn voor levensboek, is een methode om op eenvoudige wijze, in slechts enkele uren per jaar, je leven vast te leggen. De methode is bedoeld voor iedereen die zijn leven of het leven van zijn kind belangrijk genoeg vindt om nooit meer te vergeten. Het is een heel persoonlijk cadeau voor bijvoorbeeld moederdag!

Uitgeverij Liber Vitae wil dit concept, gemakkelijk leesbaar uiteengezet in een boek, wereldwijd introduceren en bevindt zich in een vergevorderd stadium met concrete plannen voor de Verenigde Staten. "Het belangrijkste wat je doet is: je leven leiden," aldus de schrijfster van het boek 'Liber Vitae, maak je eigen levensboek'. "Ons geheugen werkt het beste als we het wat aanwijzingen geven, als je het een kapstok geeft waaraan je alle gebeurtenissen kunt hangen. Zo vergeet je de meeste vakanties, maar als je per jaar opschrijft waarheen je ging en met wie dan kun je het je later nog helemaal herinneren. Het Liber Vitae is zo'n kapstok.

De aanpak van het Liber Vitae is heel eenvoudig: je leert hoe je een middag per jaar beknopt in het linnen Liber Vitae album de gebeurtenissen van dat jaar vastlegt. Dat doe je aan de hand van rubrieken (ik, gezin, vakantie, gezondheid, vrienden, werk, etc.), kaders (waarin je alles beknopt opschrijft) en je leukste foto's van dat jaar.

"Je kunt ieder moment van je leven beginnen met je Liber Vitae. Als je bedenkt dat hoe ouder je wordt, hoe minder je kunt onthouden, dan weet je meteen dat het jammer is om al die herinneringen voorgoed kwijt te raken, alleen omdat je ze niet hebt opgeschreven", aldus Van Westerop. "Wat zou ik graag het Liber Vitae van mijn grootouders en ouders kunnen inzien. Kijken wat ze allemaal hebben gedaan, wie hun vrienden waren en hoe ze leefden"

Wie meer over het Liber Vitae wil weten kan terecht bij de betere boekwinkel of op het internet: www.libervitae.com. Op deze site kunt u ook een Liber Vitae album bestellen, waarin alle materialen zitten om meteen aan de slag te gaan. Tevens is er een folder verkrijgbaar waarin het concept van het Liber Vitae wordt uitgelegd.


- einde bericht -

Voor meer informatie kunt u terecht bij mw. A. Grol, bedrijfsleidster van Liber Vitae, ook voor het maken van afspraken voor interviews en foto's 06-53750717. E-mail: alexandra@libervitae.com.


---- --