Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 3 mei 2003

Persuitnodiging

Aan de redactie

Minister De Boer opent nieuwe hoofdkantoor Transport en Logistiek Nederland

Minister R. de Boer (Verkeer en Waterstaat) opent woensdag 7 mei het nieuwe hoofdkantoor van Transport en Logistiek Nederland in Zoetermeer. Op deze feestelijke dag wordt tevens het tienjarig bestaan van de organisatie gevierd. Transport en Logistiek Nederland werd in 1993 opgericht na een fusie van de vervoersorganisaties CVO (ontstaan uit PCB en KVO) en NOB. Hiermee was de grootste ondernemersorganisatie in het wegtransport een feit.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.30 uur toespraak oud-voorzitter drs. F.M. Feij

16.35 uur toespraak oud-voorzitter ir. K.J. Noordzij

16.40 uur toespraak voorzitter drs. M.C. van der Harst

16.45 uur toespraak minister R. de Boer, gevolgd door de openingshandeling. De minister krijgt hiervoor op spectaculaire wijze vanuit de lucht de sleutel aangereikt en wordt geassisteerd door de heren Feij, Noordzij en Van der Harst.

Na de opening is er gelegenheid het kantoor te bezichtigen. Het nieuwe pand is 3500 m2 groot en telt vier lagen. Elke verdieping heeft zijn eigen kleur. Het kantoor staat in de wijk Rokkeveen en is slechts een paar honderd meter van het oude pand verwijderd.

Het pand van Transport en Logistiek Nederland heet Lombok en maakt deel uit van een groter kantorenproject, dat is ontworpen door A+D+P architecten uit Deventer. De in totaal zes panden van dit project dragen allemaal de naam van een Indonesisch eiland. Het project verwijst door zijn ruimtelijke vormgeving naar Indonesische rijstvelden met trapsgewijs liggende waterpartijen.

Het adres is: Boris Pasternaklaan 22, 2719 DA Zoetermeer..

Bel voor meer informatie en een routebeschrijving met Transport en Logistiek Nederland, afdeling Public Relations en Voorlichting, Clarisse Buma, 079-3636115, 06-51806340.